Vitòria

ETA acusa en un comunicat el PSOE i el PNB de voler aniquilar l'esquerra abertzale

ETA ha fet públic aquesta nit un comunicat en què acusa PSOE i PNB de voler aniquilar l'esquerra abertzale. Al text, que l'organització terrorista ha remès al diari "Gara" i que ha avançat Radio Euskadi, ETA denuncia el "seguit de moviments" que socialistes i nacionalistes bascos han fet últimament i que "deixen entreveure un intent d'imposar un nou pacte autonòmic". La banda considera que tant el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com el PNB volen fer desaparèixer l'esquerra abertzle per "desactivar la lluita per la independència i imposar un nou cicle autonòmic espanyol a Euskal Herria". En el comunicat, ETA també assumeix l'autoria dels últims quatre atemptats.

Actualitzat

Al comunicat remès al diari "Gara", ETA reivindica els atemptats contra els repetidors de televisió d'Azpeitia, a Guipúscoa el 30 de març, i a Lapoblación, a Navarra el 12 d'abril, i també les bombes que van esclatar a les seus socialistes del barri de La Peña, de Bilbao el 17 d'abril, i d'Elgoibar, a Guipúscoa el 20 del mateix mes. Cap d'aquestes accions va provocar víctimes.

L'organització terrorista reacciona amb aquest text a la promoció de les anomenades "mocions ètiques" contra Acció Nacionalista Basca, que promourien els socialistes bascos i el PNB. De fet, ETA posa com a exemple de l'estratègia "comuna" per aniquilar l'esquerra abertzale l'empresonament de l'alcaldessa d'Arrasate, Inocencia Galparsoro, d'ANV, el judici contra les Gestores Pro Aministia, les detencions de joves per la presumpta implicació en actes terroristes i també la dissolució per part de l'Ertzaintza de les manifestacions prohibides de l'esquerra abertzale, com va passar a Durango, a Biscaia, el 27 d'abril passat.

"L'aposta del govern del PSOE per reforçar les actituds neofeixistes i repressives" i "la versió més negra de la traïció dels responsables polítics d'un PNB que és totalment corrupte" són, segons ETA, la constatació de l'estratègia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut