Brussel·les

Estàs a favor del canvi d'horari d'hivern a estiu? Ara, la UE consulta els ciutadans

Un qüestionari a internet recull les preferències dels ciutadans de la Unió sobre el canvi d'horari que es fa dos cops l'any

Actualitzat

La Comissió Europea vol saber l'opinió dels ciutadans sobre el canvi horari que es fa dos cops l'any (al març i a l'octubre).

Per això ha obert un qüestionari a internet on es pregunta a tots els ciutadans de la Unió si hauria de deixar de canviar l'horari cada sis mesos. També es pregunta si, en cas que es prefereixi un únic horari, volen que es mantingui l'horari d'estiu o el d'hivern.

Diuen que ho fan per les nombroses peticions que han rebut de ciutadans i també d'alguns estats membres. La Comissió tindrà en compte els resultats d'aquesta enquesta a l'hora de fer una proposta als estats membres, que són els que en última instància hauran de decidir-ho.

El qüestionari online està disponible en totes les llengües oficials de la UE i es podrà participar en la consulta fins al 16 d'agost.

El Parlament va demanar a la Comissió que treballés aquest tema davant dels estudis que assenyalen que l'estalvi energètic que es guanya amb el canvi horari és molt petit i en canvi cada cop hi ha més evidències que pot tenir efectes perjudicials per a la salut.

Notícia relacionada: El canvi d'hora ni és universal ni es canvia el mateix dia

 

ARXIVAT A:
Unió Europea
Anar al contingut