Joan Tardà, portaveu d'ERC, aquest dimarts al Congrés dels Diputats
Joan Tardà, portaveu d'ERC, aquest dimarts al Congrés dels Diputats
Madrid

Esquerra Republicana ja té grup propi al Congrés

La mesa de la cambra ha donat el vistiplau al grup en solitari d'ERC, després que la setmana passada rebutgés el que volien formar amb IU i Bildu

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts la mesa del Congrés dels Diputats ha donat finalment el vistiplau a la petició d'ERC de constituir-se, en solitari, en el setè grup parlamentari d'aquesta legislatura. De fet, Joan Tardà ja ha participat avui mateix en la primera reunió de la Junta de Portaveus, que té previst estudiar el recurs que IU-UP va presentar contra la decisió de no permetre el grup ERC-IU-Bildu.

Aquesta era la primera proposta de grup parlamentari que va fer ERC, i que PP i Ciutadans van rebutjar en considerar que només tenia l'objectiu que IU i Bildu cobressin les subvencions per "mailing" electoral, un "frau de llei", segons ells.

Si no és que hi ha alguna sorpresa d'última hora, els set grups parlamentaris són: PP, PSOE, Podem-En Comú Podem-En Marea, Ciutadans, ERC, DiL i PNB. A banda, hi ha el Grup Mixt, que estarà format pels quatre diputats de Compromís, els dos d'IU, els dos de Bildu, el d'UPN, NC, CC, Fòrum i el diputat Pedro Gómez de la Serna, escollit en les llistes del PP però apartat per aquest partit per estar investigat en un cas de corrupció.

Anar al contingut