Madrid

Esperanza Aguirre rebuda amb crits de "presidenta" en un acte d'homenatge a víctimes d'ETA a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha estat aclamada pels seus simpatitzants amb els crits d'"Esperanza, presidenta", en el decurs d'un acte a Madrid. Centenars d'assistents han mostrat el seu suport a Aguirre en la inauguració d'un monument en memòria de les víctimes del terrorisme a la plaça de la República Dominica, on ETA va assassinar 12 guàrdies civils fa 22 anys. En el mateix homenatge, l'alcalde de Madrid ha rebut protestes del públic. També hi ha assistit el president honorífic del PP, Manuel Fraga, qui recentment ha fet unes declaracions en què deia que Aguirre causa "més problemes" en el Partit Popular que Gallardón. Precisament, Aguirre ha demanat explicacions a Fraga per aquestes paraules però no ha rebut cap resposta.

Actualitzat

Davant de la crisi de lideratge que pateix el PP, l'últim a afegir-se al debat ha estat Manuel Fraga, que va afirmar en una entrevista publicada al "Tiempo" que era "evident" que l'alcalde de Madrid té "condicions excepcionals i no ha creat problemes en cap moment" i va afegir: "No pot dir-se el mateix de la senyora Aguirre, que està tan convençuda de les seves idees i la seva vàlua que sí que en algun moment ha portat problemes".

De la seva part, Aguirre s'ha adreçat a Fraga dient-li: "Ja m'explicaràs quins problemes he causat jo al partit" però no ha obtingut resposta per part del fundador del PP.

A banda dels assistents a l'acte, organitzat per l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Aguirre també ha rebut els elogis del president del Fòrum d'Ermua, Iñaki Ezquerra, que ha afirmat que ella és "més lehendakari que Juan José Ibarretxe perquè és més bona presidenta que ell".

Anar al contingut