Es multiplica la venda d'antígens i s'anul·len sopars d'empresa per la sisena onada

Hi ha sis milions de persones amb la pauta completa, però l'increment de casos i la nova variant òmicron fan que s'anul·lin sopars d'empresa i que creixi la venda de test d'antígens

RedaccióActualitzat

La franja de persones que a Catalunya ja tenen la pauta completa de la vacuna de la covid està a punt de superar els 6 milions. També augmenten les dosis de reforç administrades, que ja superen el milió.

Però estar vacunat no eximeix d'agafar la malaltia i en un context en què els contagis van a l'alça, amb un 9% de proves de covid positives, els experts fa dies que recomanen que no es facin els tradicionals sopars o dinars d'empresa per Nadal.

Els restaurants ja comencen a notar les cancel·lacions, i les reserves que es mantenen són de grups petits. Els restauradors es queixen que, a més d'aquestes anul·lacions, també han perdut els grups als quals havien hagut de dir no abans perquè no tenien espais lliures. Per això demanen a les administracions que hi hagi certa previsió i "fer mesures que evitin fer mal a la restauració".

Tot i que s'ha refredat la campanya, esperen revifar-la i recuperar la feina perduda amb les trobades familiars per festes.

 


Problema d'abastiment de test d'antígens

De cara als dinars i sopars els dies de Nadal i Sant Esteve, hi ha gent que, per prevenció, prefereix fer un test d'antígens abans de trobar-se amb el conjunt de la família. De fet, la demanda d'aquest tipus de proves s'ha multiplicat per 10 i va a l'alça, i això ha provocat que algunes farmàcies s'hagin quedat sense estoc.

Però la Federació d'Associació de Farmàcies creu que és qüestió de dies que totes les farmàcies tornin a tenir provisions, perquè el problema no és de producció, sinó de distribució i en uns dies es compensarà l'oferta amb la demanda.

S'han disparat les vendes dels test d'antígens de la covid abans de Nadal
S'han disparat les vendes dels test d'antígens de la covid abans de Nadal

Els motius perquè els clients volen ara comprar tests d'antígens són perquè han tingut contacte amb alguna persona positiva per covid, o per precaució abans d'una trobada amb un grup de persones que no són els de convivència habitual. Se'n faran un, però els experts recomanen que se'n facin més d'un: el primer dos o tres dies abans de la trobada i un segon immediatament abans del dinar o sopar.

Com recorda Julià Blanco, cap del Grup de Virologia i Immunologia Cel·lular d'IrsiCaixa, "els tests d'antígens no són 100% eficaços":

"Podem tenir un resultat negatiu, però estar infectats. No existeix el risc zero."

Amb l'augment de contagis, també han tornat les cues als laboratoris. L'exigència de PCR i testos d'antígens negatius per poder viatjar o accedir a una feina han fet que la demanda s'hagi disparat.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut