Els cotxes menys contaminants ja suposen el 12% dels turismes venuts (Pixabay/Stux)
Un cotxe elèctric endollat (Pixabay/Stux)
Barcelona

Es dispara la venda de cotxes menys contaminants i ja són el 12% dels turismes venuts

Els vehicles híbrids, de gas i elèctrics doblen la quota de mercat, tot i que els de benzina continuen sent els més venuts

RedaccióActualitzat

Es dispara la venda de vehicles menys contaminants: els híbrids, els de gas i els elèctrics purs. Han doblat la quota de mercat i ja són més d'un de cada deu els que es matriculen. Els de benzina, però, continuen sent els més venuts i es desmarquen dels dièsel en el tancament del 2019.

Sigui per les restriccions, per la consciència ecològica, per les ofertes comercials o per tot plegat, els cotxes menys contaminants estan guanyant molta quota de mercat.


Si l'any 2015 els híbrids, de gas o elèctrics purs representaven el 2% del total de cotxes matriculats, el 2017 ja eren el 5%. I en l'últim any s'ha doblat i ha arribat al 12% del total de turismes venuts.

En concret, 151.000 unitats venudes entre híbrids i elèctrics. Xifra que encara està lluny dels 350.000 de dièsel i dels 756.000 de benzina que últimament ha superat el gasoil.


Tot això, en un any en què les matriculacions de vehicles han caigut per primer cop des del 2012: un 4,8% respecte a l'any anterior.

El León, al capdavant dels cotxes més venuts

Els models de cotxes més venuts l'any passat han estat el Seat León, que el 28 de gener presentarà a la fàbrica de Martorell la seva nova versió; el segon lloc és per al Dacia Sandero, un model més econòmic, i el tercer del rànquing és el Nissan Qashqai, model que repeteix lloc en la classificació i que també està en el seu últim any, en espera d'una nova generació.

 

ARXIVAT A:
MobilitatZBE BarcelonaContaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut