Aurora Madaula i Anna Erra, al Parlament (ACN/Marta Sierra)
Aurora Madaula i Anna Erra, al Parlament (ACN/Marta Sierra)

Erra diu a Madaula que li ha perdut la confiança i l'insta a pensar si continua a la Mesa

La presidenta del Parlament s'ha reunit durant 40 minuts amb Madaula, que la setmana passada va denunciar violències masclistes "silencioses" per part de "companys i companyes" de partit

Redacció/AgènciesActualitzat

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha traslladat a la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, que li ha perdut la confiança i li ha demanat que reflexioni sobre la continuïtat a la Mesa. Madaula, que comparteix militància política a Junts amb Erra, va denunciar la setmana passada al Parlament violències masclistes "silencioses" per part de "companys i companyes" de partit.

Així ho han explicat fonts de la presidència del Parlament després que Erra hagi citat Madaula a una reunió de 40 minuts, aquest dijous al matí a la cambra. Aquestes fonts apunten que la manca de confiança és "generalitzada" dins del grup parlamentari.

El discurs de divendres passat de Madaula, persona de confiança de la presidenta del partit, Laura Borràs, va sacsejar la situació a Junts. Una vintena dels 32 diputats han promogut aquesta setmana un text en què manifesten malestar per les paraules de la diputada i demanen al partit que emprengui accions.

El grup parlamentari de Junts no coneixia prèviament el que diria Madaula en la intervenció en el Parlament de les Dones de divendres passat. Fonts del partit asseguren que, si Madaula hagués comunicat la queixa amb anterioritat, s'haurien obert els "canals pertinents" i s'hauria investigat dins del partit.

De fet, el cap de setmana ja es va reunir el secretariat permanent de Junts per abordar-ne la continuïtat a la vicepresidència del partit. El cas s'elevarà a la comissió de garanties del partit. 

Pel que fa a la denúncia de violències masclistes que va fer Madaula, Erra respecta els canals interns del grup per investigar-ho.

La presidenta del Parlament, Anna Erra
La presidenta del Parlament, Anna Erra (ACN/Marta Sierra)

La sectorial de Feminisme demana obrir expedient a Madaula

D'altra banda, la sectorial de Feminisme i Igualtat de Junts ha demanat que s'obri expedient a Madaula, segons ha avançat El Periódico, perquè consideren que ha fet un "ús polític" del masclisme.

D'aquesta manera, el comitè de garanties del partit té sobre la taula tres denúncies sobre aquest cas: la de la sectorial de Feminisme, la de 22 dels 32 diputats i la de la mateixa Madaula.

Aurora Madaula, al Parlament en una imatge d'arxiu
Aurora Madaula, al Parlament en una imatge d'arxiu (ACN/Marta Sierra)

Una pugna entre dos sectors

La polèmica al voltant de Madaula es produeix enmig de la pugna entre dos sectors dins de Junts. Madaula desperta recels en un part de la militància del partit perquè és molt pròxima a Laura Borràs. Erra, en canvi, és més pròxima al secretari general, Jordi Turull.

De fet, va rebre un vot de càstig en les votacions del congrés de Junts de l'any passat. Aleshores, Madaula no va arribar al 50% dels vots per ocupar una de les de vicepresidències, tot i que finalment sí que va assumir el càrrec.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaJuntsParlament de CatalunyaAnna Erra
Anar al contingut