Pere Aragonès parla davant d'un micro
El president de la Generalitat ha augurat una negociació "complexa i llarga"

ERC fixa l'amnistia com a línia vermella per investir Sánchez i crida a la unitat independentista

Puigdemont ha respost a comentaris i crítiques pel suposat canvi d'estratègia de Junts

RedaccióActualitzat

La constitució de la mesa del Congrés, per una banda, i la investidura, per l'altra. Així ho considera el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aquest divendres ha augurat una negociació "complexa i llarga".

"Ahir hi va haver un acord i ara comença una negociació absolutament diferent", ha especificat Aragonès, després de visitar la seu de la Creu Roja a Sabadell. Segons el president, la investidura de Sánchez "no és ni més lluny ni més a prop" que fa 24 hores.

També ha titllat de "positiu" el pacte amb el PSOE en l'àmbit de la mesa de la cambra. Creu que permet "avenços en l'ús del català, en els drets i llibertats, en la fi de la repressió". I ha afirmat que seguiran defensant que "és hora de resoldre el conflicte polític amb l'Estat, avançar perquè Catalunya pugui votar el seu futur i perquè acabi la repressió".

A més, ha ressaltat el fet que tots els diputats d'ERC i els de Junts van votar en la mateixa línia: "Si ho fem de manera coordinada, els resultats seran millors", ha afirmat.
 

Puigdemont respon a les crítiques

Per la seva banda, Carles Puigdemont ha respost a comentaris i crítiques pel suposat canvi d'estratègia de Junts. "Són relats per damunt de les possibilitats d'alguns", diu sarcàstic en un tuit. I afegeix que n'hi ha que "ja surten relatats de casa".

Puigdemont assenyala els "d'aquí" i els "d'allà" que, segons ell, han viscut en l'error tots aquests anys. Ara, com que els necessiten, volen creure que Junts, diu, és diferent.

L'amnistia, "línia vermella" d'ERC

Mentrestant, des dels Comuns confien que l'acord per a la investidura arribarà a bon port, perquè, segons ha dit la diputada Aina Vidal en declaracions a TV3, el bloc progressista actual "és històric".

Aina Vidal ha estat entrevistada a TV3
Aina Vidal ha estat entrevistada a TV3 (CCMA)

Ara bé, creu que per aconseguir-ho "és important que siguem discrets, que respectem els tempos i els silencis que necessitem uns grups i altres". En tot cas, assegura que està "convençuda que s'ha de poder parlar de tot, també al Congrés dels Diputats". Aquest tot inclou l'amnistia, essencial pels independentistes. De fet, els republicans --per boca de la diputada Teresa Jordà-- ja han avançat que serà una "línia vermella" per negociar la investidura.

ARXIVAT A:
En comúCarles PuigdemontPere AragonèsCongrés dels Diputats
Anar al contingut