Cinc instituts catalans han fet jornada intensiva aquest curs com a prova.
Cinc instituts catalans han fet jornada intensiva aquest curs com a prova.
Barcelona

Ensenyament obre la porta a la jornada intensiva en l'Educació Primària

A partir del proper mes de setembre, sis escoles concentraran les classes al matí en un projecte pilot com el que han dut a terme diversos instituts durant aquest curs.

Catalunya RàdioActualitzat
El Departament d'Ensenyament accepta provar l'ús de la jornada intensiva a l'Educacio Primària. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, a partir del proper mes de setembre, sis escoles concentraran les classes al matí en un projecte pilot com el que han dut a terme diversos instituts durant aquest curs.

Aquestes sis escoles tenen en comú que han demanat jornada intensiva amb el consens de les famílies, tot i que els projectes no són exactament iguals. Les escoles participants són dels municipis de Castell-Platja d'Aro, Esclanyà, Vallòbrega i el Papiol. Els centres de les comarques de Girona són tots de localitats costaneres, de manera que el projecte va lligat als horaris de treball de les famílies, mentre que l'escola Pau Vila del Papiol és un centre amb un projecte pedagògic molt singular.

La directora general d'Educació Infantil i Primària, Alba Espot, aclareix que només es tracta d'una prova i que la intenció del departament és mantenir l'horari partit a Primària. Espot, però, matisa que el departament vol "tenir grups de mostra per anar veient contrast amb el que fem, treure conclusions i comparar".

Aquest curs, sis instituts han iniciat un pla pilot d'horari intensiu. De cara al curs vinent, un total de 400 centres de Secundària han demanat fer aquest horari. La conselleria ha d'anunciar aquesta mateixa setmana si els autoritza o no a concentrar les classes al matí.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut