Manresa / Cardedeu

Gairebé la meitat dels instituts catalans demanen fer jornada intensiva el curs 2012/2013

Els instituts que ho han demanat creuen que l'horari compactat permetrà als alumnes organitzar-se millor i poder avançar les activitats extraescolars a primera hora de la tarda, a més d'un important estalvi en la despesa dels centres.

TV3Actualitzat
Prop de la meitat dels instituts de Catalunya han demanat fer jornada intensiva el pròxim curs. En ciutats com Manresa o Lleida, per exemple, són tots els centres els que han fet aquesta petició. En canvi, en les ciutats més grans del país, com Barcelona o l'Hospitalet, hi ha poques peticions.

Els instituts que ho han demanat creuen que l'horari compactat permetrà als alumnes organitzar-se millor i poder avançar les activitats extraescolars a primera hora de la tarda, de manera que la jornada no acabarà massa tard. A nivell pedagògic, també hi veuen avantatges: "una assignatura com les matemàtiques, que li quedi una hora al matí i dues a la tarda, el rendiment és molt més baix que si un altre grup, amb un altre professor, té tres matins les matemàtiques. En les assignatures de la tarda, pel fet que els nens estan molt més cansats i que n'estan tips i farts, el rendiment és molt més baix", apunta la directora de l'IES Pius Font i Quer de Manresa, Teresa Torra.

Un altre avantatge és l'estalvi que suposa en la despesa dels centres, de fins a un 20%, ja que estaran menys hores oberts. Els alumnes de fora, que no es veuran obligats a quedar-se a dinar, també estalviaran.

El Departament Ensenyament està obert a autoritzar l'horari intensiu als centres que compleixen els requisits i s'ha compromès a comunicar la seva decisió no més tard del 23 de juny.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut