Will Smith va bufetejar l'humorista Chris Rock durant la Gala dels Oscars que presentava l'any passat (Reuters/Brian Snyder)

"Encara fa mal": Chris Rock parla per primer cop de la bufetada de Will Smith als Oscars

En el primer programa en directe de Netflix, "Selective outrage", Rock atribueix la reacció de Smith als conflictes de parella amb Jada Pinkett: "Ella li va fer més mal que ell a mi!"

RedaccióActualitzat

"Va fer mal. Encara fa mal, però no soc una víctima. Mai em veuràs amb l'Oprah fent el ploricó", va dir l'humorista Chris Rock sobre la bufetada que va rebre de Will Smith a la gala dels Oscars de l'any passat. Quan falta una setmana per la nova gala dels premis de l'acadèmia de cinema nord-americana, Chris Rock n'ha parlat per primera vegada per al gran públic.

"Ja saps el que diu la gent: 'Les paraules fan mal', però qualsevol persona que digui que les paraules fan mal no han rebut mai un cop de puny a la cara."

Ho ha fet en el primer programa en directe que fa Netflix, un especial de monòleg d'humor protagonitzat pel famós còmic, nomenat "Selective outrage" (Indignació selectiva).
 

Pinkett i Smith: "Ella li va fer més mal que ell a mi"

Rock, de 58 anys, va aprofitar aquest dissabte la plataforma per abordar el que el públic feia temps que esperava, i ell només havia comentat de passada en la gira del seu espectacle.

"Intentaré fer l'espectacle sense ofendre ningú", va dir Rock a l'inici, "perquè mai se sap qui es pot indignar". L'actor, però, va deixar el tema per al final del xou, quan fent una picada d'ullet al títol del programa el còmic va dir que Smith va practicar la "indignació selectiva".

Va dir que la bufetada va ser fruit de la "ràbia continguda" de l'actor, que va tenir més a veure amb els problemes de parella amb la seva dona, Jada Pinkett, que no pas amb la broma que va fer sobre l'alopècia de l'actriu.

"Ella li va fer més mal que ell a mi", va dir Rock, recordant que la parella ha parlat públicament els seus conflictes al programa Red Table Talk que Pinkett té a Facebook.

"Tothom sap què va passar i que no tinc res a veure amb aquesta merda. No vaig tenir cap embolic", va afegir l'humorista, dirigint bona part de la seva ira a Pinkett.

Canviant de to, però sense abandonar la ironia, Rock va elogiar Smith: "M'encanta Will Smith. Tota la meva vida he estimat Will Smith. Fa grans pel·lícules. I ara miro "Emancipation" (l'última pel·lícula de l'actor) només per veure com el colpegen i crida".
 

"No et barallis mai davant de blancs"

Rock, que va ser elogiat per mantenir la seva compostura després de l'incident, va criticar el fet que aquest cas alimentés "l'apetit de violència casual" dels Estats Units, recordant que Smith va poder continuar a la cerimònia i més tard va acceptar el seu primer Oscar al millor actor.

Al final del xou, Rock va acabar explicant per què va decidir no lluitar.

"Perquè tinc pares! Que em van educar! I saps el que em van ensenyar els meus pares? 'No et barallis mai davant de blancs'".

Chris Rock va presentar la 94a cerimònia dels Oscars, el 2022 (Europa Press)


Primer programa en directe de Netflix

Chris Rock ha estat l'estrella del primer programa en directe que ha emès Netflix. El programa s'ha fet aquest dissabte des de dues localitzacions: un espectacle previ i posterior a la Comedy Store de Los Angeles i l'especial de Chris Rock emès des de Baltimore.

Entre altres temes que va tocar amb ironia en el seu monòleg, Rock va parlar de la cultura del despertar, de Meghan Markle i de la política.

Sobre disturbis del Capitoli, va dir: "Homes blancs que intenten derrocar el govern que dirigeixen? Ells diuen: 'Maleïts, els hem de fer fora del càrrec'. Qui? Nosaltres?", interrogant la majoria de públic afroamericà que hi havia a la sala.

I va afegir "Hi ha un embolic tan gran ara mateix (a Amèrica) que si ara vinguessin els russos, la meitat del país diria 'escoltem-los'".

Més tard, va ironitzar sobre la idea que els homes blancs sentien que estaven sense poder, i va fer broma sobre si això es reflectia en els anuncis publicitaris amb parelles interracials: "Tampoc hi ha parelles negres; cada anunci té una parella mixta", i va afegir que l'altre dia va veure un anunci on una dona japonesa estava casada amb una eruga.

L'esdeveniment global el va presentar Ronny Chieng, i va comptar amb la intervenció de companys i amics de Rock, com Schumer i Jerry Seinfeld o Kareem Abdul-Jabbar, entre altres nombroses col·laboracions.

ARXIVAT A:
Masclisme CinemaPremis Oscar
Anar al contingut