La bufetada de Will Smith va eclipsar la gala dels Oscars
La bufetada de Will Smith va eclipsar la gala dels Oscars (Reuters/Brian Snyder)

Will Smith es va negar a abandonar els Oscars després de la bufetada, segons l'Acadèmia

L'Acadèmia de Hollywood dona dues setmanes a Will Smith perquè expliqui per escrit el seu comportament a la gala i anuncia que després podrà prendre "qualsevol mesura disciplinària"

RedaccióActualitzat

Will Smith es va negar a abandonar la gala dels Oscars després de la bufetada a l'humorista Chris Rock malgrat que se li va demanar que ho fes, segons l'Acadèmia de Hollywood, que també admet que "podria haver gestionat la situació d'una altra manera".

Ha donat a l'actor quinze dies perquè els faci arribar una declaració escrita sobre el seu comportament durant la cerimònia. Passat aquest termini, el 18 d'abril, l'Acadèmia podrà prendre "qualsevol mesura disciplinària", que podria ser la "suspensió, expulsió o qualsevol altra sanció permesa als estatuts", diu el comunicat.

Per tant, no fa cap referència explícita a la possibilitat de retirar l'Oscar que Smith va guanyar aquella nit per protagonitzar "El método Williams".

L'Acadèmia justifica la investigació entenent que l'actor podria haver violat les seves normes de conducta, inclòs el "contacte físic inapropiat, el comportament abusiu o amenaçador i el compromís de la integritat de l'Acadèmia".

El mateix Smith va demanar disculpes dilluns per la bufetada, tant a l'Acadèmia com als companys del sector o al mateix Chris Rock. En un missatge al seu perfil d'Instagram, assegurava que la seva conducta va ser "inacceptable i inexcusable".

Chris Rock: "Encara ho estic processant"

Paral·lelament, aquest dimecres a la nit, ha parlat l'únic protagonista de tot plegat que encara no havia dit res: Chris Rock. L'humorista actuava a Boston, a Massachusetts, als Estats Units, dins la gira que fa, "Ego Death Tour".

"Encara estic processant el que va passar, així que en algun moment en parlaré. I serà seriós"

Chris Rock actuava aquest dimecres a la nit a un teatre de Boston, als EUA
Chris Rock actuava aquest dimecres a la nit en un teatre de Boston, als EUA(Reuters/Amanda Sabga)

L'humorista ha assegurat que, de moment, no hi té gaire a dir, i que va escriure el guió del seu número abans del cap de setmana, quan van passar els fets. El públic va ovacionar diverses vegades Rock, que va respondre visiblement emocionat.

 

La bufetada de Will a Rock

Tot plegat va passar arran d'una broma de Rock sobre l'alopècia de Jada Pinkett, la dona de l'actor, a qui va comparar amb la protagonista de "La tinent O'Neill", pel·lícula interpretada per Demi Moore el 1997 en què anava amb el cap rapat.

En un primer moment, Will Smith semblava riure, però després es va aixecar del seient i va clavar la bufetada a Rock. Des del seient, encara va cridar: "Treu el nom de la meva dona de la teva puta boca."

Aquest és el moment:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

Aquest dimecres, Jada Pinket es va referir per primer cop als fets. En un missatge a Instagram molt breu, assegura que "ha arribat el moment de curar-se".

 

ARXIVAT A:
Premis Oscar
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut