Troben una tercera víctima mortal a la nau incendiada a Badalona
El foc ha causat danys importants a l'estructura dels edificis

Tres víctimes mortals a la nau incendiada de Badalona

Després d'inspeccionar amb gossos i drons la nau, els Bombers no han trobat cap més cos

RedaccióActualitzat

A la nau ocupada que s'ha incendiat a Badalona hi ha hagut tres víctimes mortals. El tercer cos l'han trobat a la tercera planta d'un dels dos edificis de quatre plantes, connectats internament, on vivien almenys un centenar de persones.

Les tres víctimes mortals de l'incendi s'han localitzat a la part posterior de l'edifici, a la zona de les finestres per on alguns ocupants van saltar fugint de les flames.

Els Bombers han pogut retirar els tres cadàvers de la nau a través d'una finestra de l'edifici, amb una llitera i una grua.

badalona incendi
Els Bombers treuen un dels cossos de l'edifici (EFE / Quique García)

Després d'inspeccionar amb gossos i drons la nau, els Bombers no han trobat cap més víctima mortal. Ara, una empresa especialitzada continuarà les tasques de desenrunament.

 

En les properes hores es desmuntarà el dispositiu i l'empresa especialitzada, amb assessorament dels Bombers, farà un desenrunament controlat per assegurar-se que no hi ha més víctimes a les parts on no s'ha pogut fer una revisió més a fons.

"Donem per finalitzada la fase crítica de l'incendi. Ara l'operativa passa a mans de l'Ajuntament, que ha de fer la tasca lenta, però important, d'anar traient pedra a pedra i fer l'esfondrament de l'edifici", ha dit el conseller Miquel Sàmper aquest dijous a la tarda.

L'enderroc de l'edifici començarà aquest divendres, segons ha dit l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Badalona declararà tres dies de dol i la Generalitat ha declarat dol a tot Catalunya per a aquest divendres.

La precarietat de la nau ha obligat a inspeccionar-la amb drons (EFE / Enric Fontcuberta)

El cap del cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha explicat que l'anàlisi que s'ha començat a fer aquest matí, amb llum de dia, ha permès veure que l'estructura d'un dels dos edificis "era molt precària", cosa que ha obligat a inspeccionar-lo amb gossos i drons.
 

 


25 ferits

El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès un total de 25 persones amb patologia traumàtica o mèdica, 9 de les quals han estat traslladades a diferents hospitals. D'aquestes, 3 estan en estat greu o molt greu.

L'augment respecte de la xifra inicial es deu al fet que algunes persones que havien resultat ferides lleus han acudit aquest matí al SEM, que ha habilitat dues àrees sanitàries mòbils, per ser ateses.

El SEM també ha posat quatre psicòlegs a disposició dels afectats o de persones pròximes, i tres traductors de francès i àrab.

Els bombers han donat l'incendi per controlat onze hores després que comencés (EFE / Enric Fontcuberta)


A la nau, es calcula que hi podien estar vivint entre 100 i 200 persones, però es desconeix quanta gent hi havia a l'interior en el moment que han començat les flames.

El foc va començar poc abans de les nou del vespre de dimecres i els bombers han donat per controlat l'incendi a les vuit del matí d'aquest dijous, onze hores més tard. De tota manera, a mig matí encara no estava extingit del tot.

L'incendi de Badalona, la roda de l'exclusió
La façana de la nau que s'ha cremat a Badalona (ACN)

García Albiol també ha explicat que la nau quedarà precintada, i el carrer Guifré, un dels dos que hi dona accés, quedarà tallat al trànsit fins que s'hi facin les intervencions que es considerin necessàries.

L'Ajuntament de Badalona està en contacte amb el Departament d'Afers Socials, que s'encarregarà de donar acollida a les persones afectades per l'incendi.

García Albiol també ha assegurat que la propietat de l'edifici "passa olímpicament" de la situació i que té obert un expedient.

Però l'alcalde de la ciutat ha anat més enllà: "Espero que, com a mínim, aquesta desgràcia serveixi per entendre que no es pot mirar cap a un altre costat quan s'ocupen habitatges o naus. Hem de reflexionar tots. Els ajuntaments estem amb les mans lligades".

Localització de la nau incendiada a Badalona (CCMA)
ARXIVAT A:
IncendisBombers
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut