Alta automàtica al cap de 7 dies per a les baixes per covid si no es demana el contrari

Salut ha previst mecanismes per automatitzar els tràmits davant les xifres de rècord, com les 123.406 baixes per covid a Catalunya aquest dilluns

RedaccióActualitzat

La secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, ha anunciat que, a partir d'ara, quan es rebi la baixa també es rebrà automàticament una "alta diferida" per a set dies després.

Només caldrà contactar amb el CAP perquè no es generi l'alta definitiva en cas que els símptomes persisteixin i que, per tant, s'hagi de seguir de baixa.

El document de l'alta només estarà disponible per imprimir-se i presentar-lo a l'empresa un cop acabats els set dies.

La número dos de Salut no ha detallat fins quan s'aplicarà aquest sistema però ha assegurat que el departament "té molt clar que aquest és un procediment excepcional i temporal".

Aquest dilluns, a Catalunya hi havia 123.406 baixes per covid. En les darreres 24 hores a Catalunya hi ha hagut 18.475 casos de coronavirus confirmats per test d'antígens o PCR, mentre que hi ha 14 ingressats menys als centres hospitalaris. Pel que fa a les UCI, avui hi ha cinc persones més que ahir.

Carmen Cabezas ha explicat que Catalunya ha demanat a l'Estat que l'interval entre la segona i la tercera dosi es redueixi de sis fins a cinc mesos, i que també s'obri la franja de vacunació amb aquesta tercera dosi per a les persones entre 30 i 39 anys.


Pressió a l'atenció primària

Les darreres hores, el conseller de Salut Josep Maria Argimon ja havia posat damunt la taula els problemes de gestió que suposa tramitar les baixes laborals en aquests moments de la pandèmia.

En una entrevista al programa "Tot es mou", de TV3, Argimon va reclamar a l'Institut Nacional de la Seguretat Social que "baixi del burro" i accepti mesures excepcionals com ara que les baixes laborals es puguin fer amb una declaració autoresponsable.

En aquesta mateixa línia s'han expressat els professionals sanitaris que han visitat "Els matins", de TV3. Anna Vall-llosera, que és metgessa al CAP del Bon Pastor de Barcelona, assegura que el sistema no aguantaria el ritme actual.

"Si atenem persones que no tenen cap símptoma i amb les dades que preveu l'OMS -que un 50% de la població es contagiï-, si a totes se les atén com si estiguessin malaltes, el sistema sanitari no aguantarà."

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsSalutCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut