Un Barça infal·lible atropella l'Athletic i conquereix la Copa del Rei (0-4)

Un gol de Griezmann, en el minut 60 de partit, ha desembussat la final contra l'Athletic. De Jong i Messi, amb un doblet, han arrodonit el triomf blaugrana.

No és cap casualitat que el Barça sigui el rei de Copes. Ara, però, feia un parell de temporades que se li resistia. Aquest cop, no se li ha escapat. És la Copa número 31 en la història de l'entitat. Ronald Koeman, mentrestant, ha pogut sumar el seu primer títol com a entrenador del Barça. Els seus jugadors no han tingut pietat d'un Athletic que, en quinze dies, han vist com se'ls esfumava el somni de la Copa. Griezmann, De Jong i Messi, amb dues dianes, han certificat un títol que posa fi a la sequera blaugrana i així ho han celebrat.

En l'onze del Barça hi ha hagut dues novetats destacades. D'entrada, Koeman ha apostat per Gerard Piqué. També ha donat la titularitat a Griezmann, mentre que Dembélé s'ha quedat a la banqueta. El tècnic ha mantingut el sistema amb tres centrals.

No ha trigat gaire el Barça a disposar de la primera oportunitat. Messi ha recollit una passada a l'interior de l'àrea i l'ha cedit a De Jong, que ha rematat al pal. Només s'havien jugat quatre minuts i Unai Simón ja s'ha endut un bon ensurt. Els de Koeman han insistit per la banda dreta de l'atac. Per allà ha arribat, també, l'ocasió de Dest. El seu xut ha sortit desviat.

L'Athletic ha cedit la iniciativa del joc al seu rival. En l'arrencada, només s'ha apropat a l'àrea de Ter Stegen en una acció d'estratègia. En el minut 12, Iñigo Martínez no ha arribat per poc a la centrada de Berenguer.

Koeman protesta a l'àrbitre (Reuters / Marcelo del Pozo)

Martínez Munuera ha estat excessivament permissiu. Ha deixat sense càstig algunes entrades dures, com una de Berenguer sobre Pedri. I tampoc ha amonestat Dani García després d'una obstrucció sobre Messi. De res han servit les queixes de l'argentí. L'àrbitre no ha mostrat cap targeta groga fins al minut 38, i després d'una falta molt dura del mateix Dani García sobre Messi.

Unai Simón salva l'Athletic

El segon temps ha arrencat amb una primera aproximació perillosa del Barça. Unai Simón ha salvat una rematada a boca de canó de Griezmann. I després ha estat Pedri el que ha topat amb el porter de l'Athletic. Ha desviat amb la punta dels dits un xut des de fora de l'àrea del canari. I, just en l'acció posterior, el mateix Simón ha evitat una rematada de Sergio Busquets des de l'interior de l'àrea petita.

Griezmann topa amb Unai Simón (EFE /Julio Muñoz)

Res ha pogut fer, uns minuts després, quan Griezmann ha completat una triangulació perfecta per anotar el 0 a un. De Jong li ha servit l'assistència des de la dreta per batre Unai Simón i, finalment, posar fi a la resistència de l'Athletic.

La diana de Griezmann ha desencallat la situació i, tres minuts després, De Jong ha fet més gran la ferida. S'ha disfressat de rematador per convertir en el 0 a 2 una centrada de Jordi Alba. No s'ha aturat aquí el vendaval blaugrana. De fet, encara faltava l'entrada en escena de Leo Messi, autor d'un doblet.

El primer gol de l'argentí ha estat una obra d'art. Ha rebut de De Jong a l'interior de l'àrea i, després de desempallegar-se d'Iñigo Martínez, ha batut Simón amb un toc suau. I el segon, el 0-4, ha estat amb una acció marca de la casa, després del regal de Jordi Alba. En un tres i no res, entre els minut 60 i 72, el Barça ha sentenciat aquesta Copa.