Agents de la Guàrdia Urbana aparten amb empentes el diputat cupaire Carles Riera (CUP)
Agents de la Guàrdia Urbana aparten amb empentes el diputat cupaire Carles Riera (CUP)

Empentes i tensió en el desnonament de 4 famílies al barri de les Corts de Barcelona

La CUP denuncia que antidisturbis de la Guàrdia Urbana han agredit les persones que intentaven impedir el desnonament, entre altres, el diputat Carles Riera

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desnonat aquest diumenge 26 persones d'un edifici ocupat del carrer Montnegre, al barri de les Corts.

Segons fonts municipals, l'immoble s'havia ocupat fa menys de 24 hores i entre les persones desallotjades no hi ha cap menor d'edat.

El desnonament s'ha fet malgrat que hi havia una protesta al carrer per intentar impedir-ho. Entre la vintena d'activistes que s'havien concentrat a l'exterior de l'edifici hi havia el diputat de la CUP Carles Riera.

La CUP assegura que entre els desnonats hi havia menors d'edat i que es tracta de famílies vulnerables, i ha denunciat que el desallotjament l'han fet agents antidisturbis "que BComú diu haver dissolt". Els agents, segons la formació independentista, han agredit algunes de les persones concentrades per poder accedir a l'edifici.

La CUP ha mostrat a les xarxes un vídeo del moment en què agents de la Guàrdia Urbana aparten i empenyen Carles Riera i altres persones que intentaven impedir el desallotjament. 

 

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha ofert ajuda a les quatre famílies que hi havia a l'edifici, tres de les quals han rebutjat l'oferta.

L'Ajuntament de Barcelona sosté que l'edifici es va ocupar dissabte (CUP)
ARXIVAT A:
CUPHabitatgeGuàrdia Urbana
Anar al contingut