La qualitat de la carn és un dels factors que han valorat els inspectors de la guia Michelin (Reuters/Gustavo Graf)

Els tacos, plats d'estrella Michelin gràcies a una popular taqueria de Ciutat de Mèxic

Tortilles suaus, carn de qualitat i salses gustoses són les claus de l'èxit de l'establiment

RedaccióActualitzat

L'"street food" està de moda. Però ara no només conquereix els gustos de la majoria dels consumidors, sinó que ha aconseguit convèncer els entrenats i exigents paladars dels inspectors de la guia Michelin.

Des d'aquesta setmana, un senzill i popular local de tacos de ciutat de Mèxic pot vanagloriar-se de ser el primer establiment típicament "street food" que aconsegueix una de les estrelles Michelin que premien els restaurants amb una cuina excepcional.

A la porta de la Taquería El Califa de León, situada al caòtic i bohemi barri de San Rafael, les cues de clients afamats són habituals. Això no ha canviat des que tenen una estrella Michelin.

I tampoc no ha canviat la rapidesa amb què els seus cuiners preparen les cèlebres tortilles, cuinen les peces de carn a la graella, trossegen les llimes i ho amaneixen amb la salsa verda o vermella --al gust de cada client-- que són la base dels seus tacos.

Als clients d'aquesta taqueria no els cal llegir la carta ni tampoc que el cap de sala els aconselli quines són les millors opcions del menú. A El Califa de León només hi ha quatre tipus de tacos per escollir. Una oferta minsa, però efectiva.

Només tortilles, carn de primera qualitat i salsa; el secret dels tacos de la Taquería El Califa de León (Reuters/Gustavo Graf)

El seu propietari, el "taquero" Arturo Rivera Martínez, ara ja podria fer-se amb els grans xefs internacionals. Però lluny d'ostentacions, ell prefereix continuar encarregant-se personalment de triar les millors peces de la vedella i de controlar el punt de cocció de la carn dels seus tacos. Assegura que la senzillesa és el secret del seu èxit:

"Els nostres tacos només porten tortilla i la salsa vermella o verda. El secret és la senzillesa. Això i la qualitat de la carn".

Al seu restaurant tampoc no li calen sommeliers. Segons l'Arturo, la beguda que millor acompanya un bon taco és "una Coca-Cola".

Clientes habituals de la Taquería El Califa de León mengen sense saber que l'establiment és una estrella Michelin (Reuters/Gustavo Graf)

Malgrat que els inspectors de la guia Michelin li han portat una de les preuades i immaculades jaquetes de xef que l'acrediten com a guanyador d'una estrella, l'Arturo s'ha negat a lluir-la per cuinar. Prefereix el seu habitual vestit de color negre, molt més sofert a les taques de greix de la planxa.

L'estrella Michelin li ha aportat fama internacional, però la seva clientela no ha canviat. Són els mateixos de sempre els que fan cua a fora al carrer. Potser amb el temps alguns turistes s'arriscaran a acostar-se fins a San Rafael per degustar els tacos del Califa.

Les cues són constants a l'exterior de la petita taqueria (Reuters/Gustavo Graf)

 

ARXIVAT A:
GastronomiaMèxic
Anar al contingut