Les protestes van començar per l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric a mans d'un pres (David Zorrakino / Europa Press)

Els sindicats de presons s'obren al diàleg però anuncien dos dies de vaga en campanya

En un comunicat conjunt afirmen que hi hauria una via de contacte i convoquen una vaga per al primer dia de campanya i durant la jornada de reflexió

Redacció/Agències

Els sindicats dels treballadors de les presons consideren insuficient el cessament del director de la presó de Mas d'Enric, però veuen oberta una via de contacte.

Així ho expliquen en un comunicat conjunt en què també han anunciat una convocatòria de vaga per al 26 d'abril i per a l'11 de maig, coincidint amb l'inici de la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig i amb la jornada de reflexió.

CSIF, Intersindical, ACAIP, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el canvi al capdavant de Mas d'Enric anunciat aquest dimecres equival al sacrifici d'un "peó" per "protegir figures més rellevants", i lamenten que l'estratègia "evidencia que els objectius electorals semblen tenir prioritat per damunt de la voluntat del govern de resoldre el conflicte".

Tot i això, consideren que l'escenari "podria estar canviant" i s'ha obert una via de contacte, però deixen clar que ni la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ni el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, són interlocutors vàlids.

En aquest sentit, consideren que la mesura "suposa un reconeixement públic" del govern que el Departament de Justícia "ha d'assumir la seva responsabilitat".

Per tot plegat, els sindicats consideren que "es poden donar els condicionants" per obrir vies de contacte amb "representants vàlids de l'administració" amb l'objectiu d'aconseguir "l'assumpció de responsabilitats" i la consecució de mesures de seguretat per "garantir" la integritat física, la vida i la millora de les condicions de treball del personal penitenciari.

A banda de la convocatòria de vaga, els sindicats també anuncien altres actuacions que detallaran més endavant.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024Presons
Anar al contingut