La policia dissol a Berlín la manifestació negacionista de la Covid, de 38.000 persones

La majoria dels manifestants no portava mascareta ni respectava la distància de seguretat; hi ha hagut almenys 300 detinguts

Actualitzat

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte al centre de Berlín en una altra marxa de negacionistes de la Covid, una de les més multitudinàries que s'ha fet fins ara a la capital alemanya.

Segons la policia, hi han assistit unes 38.000 persones per protestar contra les restriccions que imposen les autoritats per controlar la propagació del coronavirus.

La manifestació, convocada per col·lectius conspiracionistes, moviments antivacunes i descontents amb les restriccions a la llibertat de moviment, ha arrencat a la Porta de Brandenburg de la capital alemanya.


La protesta s'ha desenvolupat en un ambient majoritàriament pacífic. Els manifestants han portat pancartes diverses i alguns s'han assegut a terra en grups.

La porta de Brandenburg, punt de sortida de la protesta (Reuters)
Grups de persones s'asseuen a terra en un ambient pacífic (Reuters)
Una de les pancartes que s'han pogut veure aquest dissabte a Berlín (Reuters)

La policia ha desplegat 3.000 agents i ha avisat que dissoldria la manifestació si s'infringien les mesures de seguretat. La gran majoria de manifestants no portaven mascareta ni guardaven la distància.

La policia vigila estretament els manifestants (Reuters/Christian Mang)

La justícia alemanya va autoritzar a última hora la protesta, que havia estat prohibida per les autoritats berlineses per evitar contagis, però obligava els assistents a fer-la amb condicions de seguretat.

La policia ha demanat finalment, al cap de dues hores, que es dissolgués la manifestació perquè no es respectaven les mesures de seguretat. Grups de manifestants han optat per seguir al carrer. Hi ha hagut almenys 300 detencions i set policies ferits.

 

 

Un cordó policial davant dels manifestants a Berlín (Reuters/Christian Mang)
La policia deté un manifestant a Berlín (Reuters/Axel Schmidt)

 

La marxa arriba quan a Alemanya s'han tornat a disparar les alarmes per l'augment de contagis de la Covid-19. Se'n registren uns 1.500 cada dia al país, que té 83 milions d'habitants.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut