Okupes atrinxerats en un llarg desallotjament a l'Estudi9, a Santa Coloma de Gramenet

Una okupa ha resultat ferida greu després d'immobilitzar-se el braç en un bidó amb ciment, i més de dos-cents joves s'han manifestat al vespre després de l'operació policial

RedaccióActualitzat

Aquest dijous a primera hora els antidisturbis dels Mossos han entrat a l'edifici ocupat de Santa Coloma de Gramenet conegut com a Estudi9 per desallotjar-lo per ordre judicial.

Un desallotjament que ha coincidit amb el d'El Kubo i La Ruïna, les cases ocupades del barri de la Bonanova de Barcelona que van ser protagonistes durant la campanya de les eleccions municipals.

Agents antidisturbis dels Mossos als pisos superiors de l'Estudi9 aquest dijous a Santa Coloma de Gramenet

A Santa Coloma, els agents han forçat la porta de l'entrada de l'Estudi9 amb eines hidràuliques, perquè els ocupants l'havien soldat.


Quatre persones atrinxerades a l'interior: una, ferida greu

A dins els antidisturbis s'han trobat 6 persones, de les quals només han pogut treure'n dues: dues més eren amb mig cos a dins de bidons plens de material solidificat, i les dues restants en un celobert inaccessible.

Poc abans de dos quarts de nou del matí els antidisturbis ja havien pujat a les plantes superiors de l'edifici, mentre una concentració al carrer protestava pel desallotjament.

Cap a dos quarts de 12 els Mossos ja havien tret les dues persones que eren al pati, i quedaven a dins de l'edifici les dues fixades en els bidons, que no han pogut treure fins passades les dues de la tarda.

Una de les ocupes ha resultat ferida greu com a conseqüència d'haver introduït el braç en el bidó amb ciment i ferralla.

Segons l'Agència Catalana de Notícies, en un primer moment no es descartava, fins i tot, la possibilitat que la jove acabés perdent el braç. La noia ha ingressat a un centre hospitalari on és tractada d'aquestes ferides.

Concentració en suport dels ocupants de l'Estudi9 aquest dijous a Santa Coloma de Gramenet


Mobilització al vespre 

Ja al vespre, més de dos-cents joves s'han manifestat pel centre de la ciutat en protesta pel desallotjament. Durant el recorregut, davant una forta presència policial, han cridat consignes anticapitalistes, han trencat vidres de bancs i botigues i han bolcat contenidors formant barricades.

En un moment, s'han enfrontat al cordó policial i els agents han carregat contra alguns participants. Després, la protesta ha quedat dispersada cap a dos quarts de 10.

No hi ha hagut detinguts, però sí tres persones identificades, segons informen fonts policials.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut