Barcelona

Els líders d'ICV i Esquerra Unida coincideixen a apostar pel tripartit en els seus consells nacionals

Tant Inciativa com EUiA, que es presenten en coalició a les eleccions, han aprofitat l'eufòria postelectoral per celebrar els seus consells nacionals. Tots dos han coincidit a apostar fortament per reeditar un nou tripartit. Joan Saura, de fet, ha assegurat que la seva formació està obsessionada per un govern d'esquerres. El líder dels ecosocialistes ha defensat, a més, que ERC comparteix la seva visió i que no cedirà a les possibles ofertes de CiU. El coordinador general d'Esquerra Unida, Jordi Miralles, ha reclamat un paper més important de la seva formació en un eventual nou govern tripartit a Catalunya. Tots dos es mostren optimistes de cara a tancar un acord amb rapidesa.

Actualitzat
El líder d'ICV creu que Carod-Rovira, centre de totes les mirades, està per la reedició del tripartit. Això sí, Saura defensa que ERC té dret a posar condicions i a exigir l'entrada del seu líder al govern. De totes maneres, el dirigent ecosocialista ha afirmat que tots estan treballant per reeditar el tripartit.

Saura ha aprofitat també per criticar les veus discrepants que des del PSOE s'oposen a la reedició del govern d'esquerres. El líder d'ICV ha demanat a Zapatero que sigui més dur perquè aquestes opinions poden perjudicar les negociacions.

Pel que fa als resultats electorals, Joan Saura s'ha mostrat molt satisfet i ha anunciat que esperen poder doblar les candidatures de cara a les municipals.

Jordi Miralles ha coincidit des d'un altre lloc i en un altre consell nacional, amb les impressions del seu company de coalició. De totes maneres, el líder d'EUiA ha reclamat més protagonisme del seu partit en un eventual nou govern tripartit a Catalunya. La formació d'esquerres encara no ha concretat però, com es materialitzarà aquesta petició tot i que Miralles ha apuntat que faran prevaler les polítiques socials i mediambientals.

El coordinador general d'EUiA, que s'ha mostrat molt "satisfet" per l'increment de 40.000 vots de la coalició ICV-EUiA en les recents eleccions, ha reiterat la voluntat que es reediti el tripartit, i ha demanat que la negociació per definir el futur govern de Catalunya sigui "curta, ràpida i d'èxit". En aquest sentit, el coordinador d'EUiA ha reclamat una "negociació catalana", dirigida pel PSC i no pel PSOE, a qui ha demanat que no interfereixi en la vida política del país.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut