Els Estats Units prohibeixen les vendes de Huawei i ZTE perquè "amenacen la seguretat"
Els Estats Units han anat augmentant les restriccions a Huawei fins a la prohibició actual

Els Estats Units prohibeixen les vendes de Huawei i ZTE perquè "amenacen la seguretat"

La Comissió de Comunicacions dels EUA veta diversos productes xinesos perquè "no són fiables" i suposen una amenaça per a la seguretat nacional

Als Estats Units no es podran comprar més mòbils Huawei. La Comissió Federal de Comunicacions (FCC) ha vetat la importació i venda al país de productes tecnològics xinesos que "amenacin la seguretat nacional". A la llista hi ha altres marques conegudes, com ZTE.

El regulador del sector argumenta que els productes d'aquestes companyies xineses "no són fiables" per protegir les xarxes de comunicacions dels Estats Units.

La mesura busca "protegir la població nord-americana de les amenaces a la seguretat nacional relacionades amb les telecomunicacions", segons ha explicat la presidenta de la comissió, Jessica Rosenworcel.

La llista completa inclou Hytera, Hangzhou Hikvision Digital Technology i Dahua Technology i les seves filials.

L'FCC diu que és el primer cop que voten prohibir l'autorització de nous dispositius per la preocupació sobre la seguretat nacional. "La nostra decisió és unànime", destaca un dels cinc membres de la comissió, Brendan Carr.


La tecnologia xinesa, sota sospita

La batalla nord-americana contra la tecnologia xinesa fa anys que dura. Les acusacions que les grans tecnològiques de la Xina col·laboraven amb el règim i podien espiar països i ciutadans estrangers van augmentar amb el mandat de Donald Trump.

L'agost del 2020, l'administració Trump es va plantejar fins i tot vetar TikTok al país. Va ser el gest més vistós d'un seguit de sancions i restriccions a les empreses xineses.

Amb el canvi de presidència, els demòcrates han mantingut aquesta política. El president Joe Biden va signar el novembre del 2021 la llei d'equips segurs, que ha permès que l'FCC prengui les mesures que ha anunciat ara.

Aquest 2022, els Estats Units van vetar que els mòbils de Huawei fessin servir la xarxa 5G amb el mateix argument de la seguretat nacional per evitar que comprometessin les telecomunicacions.


Sense grans marques xineses

La prohibició deixarà els Estats Units sense grans marques xineses. Huawei és un dels deu fabricants de telèfons mòbils més importants del món.

La principal empresa xinesa del sector és Xiaomi, que voluntàriament ha optat per no vendre aparells als EUA. La companyia va aparèixer a la llista negra de Trump el 2020, però ara per ara argumenta motius de política comercial per no entrar en el mercat nord-americà.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTecnologiaXinaHuawei
Anar al contingut