Els bombers confien que podran estabilitzar l'incendi aquest diumenge
Els bombers confien que podran estabilitzar l'incendi aquest diumenge (EFE/ Natxo Francés)

Estabilitzat l'incendi del País Valencià després de quatre dies

El foc, que va començar dijous al migdia en un barranc de Montitxelvo, a la Vall d'Albaida, ha cremat 2.500 hectàrees. Tots els veïns ja han pogut tornar a casa

RedaccióActualitzat

L'incendi forestal que va començar dijous a Montitxelvo, a la Vall d'Albaida, al País Valencià, ha estat estabilitzat poc després de les cinc de la tarda d'aquest diumenge. Tots els veïns que seguien desallotjats, a més, ja poden tornar a casa després que s'han aixecat les últimes restriccions.

Alhora, s'ha procedit a desmobilitzar la Unitat Militar d'Emergències (UME), que en els darrers dies ha participat en les tasques d'extinció, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

El foc ha cremat 2.500 hectàrees en un perímetre de 60 quilòmetres.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ja havia afirmat aquest matí que l'evolució de l'incendi era favorable i que ja no hi havia flama.

Durant el dia s'ha sobrevolat amb càmera tèrmica el perímetre de l'incendi per prendre una decisió respecte a les restriccions que encara quedaven a Ador. Els bombers diuen que encara queda treball per endavant, però es mostren satisfets d'haver aconseguit estabilitzar el foc.

 

L'origen, el "factor humà"

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha demanat prudència en parlar sobre les causes de l'incendi, ja que tot i que s'estudia la hipòtesi del factor humà a l'inici del foc, "cal respectar la investigació i deixar treballar la Guàrdia Civil".

En aquest sentit, el president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, ha dit que si es tracta d'un foc provocat "no l'ha fet algú amateur, és algú que en sap, d'això".

Les flames d'aquest incendi han arrasat un dels pulmons verds del País Valencià, que ja va patir un incendi de grans dimensions l'any 2012.

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut