Tres creuers amarrats al moll del port de Barcelona

Els creuers podran tornar als ports de Barcelona i Tarragona el 7 de juny

Des del març del 2020 no es permet l'arribada de vaixells de passatgers internacionals als ports de l'estat espanyol

Els creuers internacionals podran tornar als ports de l'Estat a partir del 7 de juny. Així ho ha decidit el govern espanyol i aquest dissabte s'ha publicat al Butlletí Oficial. D'aquesta manera s'aixeca el veto que estava vigent des del març de l'any passat, amb l'inici de l'estat d'alarma. L'arribada de creuers haurà de complir les mesures sanitàries aprovades pel Ministeri de Transports, i només podran desembarcar les persones que tinguin permesa l'entrada a Espanya, amb una prova PCR o similar.

La decisió s'ha pres per l'evolució positiva de la pandèmia i de la vacunació a Europa, d'on procedeixen la majoria de creueristes. El port de Barcelona ha aplaudit la decisió i diu que es posa a treballar per fer arribar els creuers. D'aquesta manera, es recuperaran els creuers per Sant Joan, tal com es preveia, i s'aixeca un veto que estava vigent des del març del 2020 —amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma— i que es va prorrogar el 27 de juny de l'any passat.

Així mateix, fonts del Port de Tarragona asseguren que estan "plenament preparats" per acollir els creuers a partir del 7 de juny i que, a mesura que vagin desplegant els vaixells, sabran les operatives que es faran aquest any.

Imatge aèria del moll del port de Barcelona, buit de creuers, el 15 de maig del 2020 (ACN / Àlex Recolons)

A la resolució de la Direcció General de la Marina Mercant, s'assegura que el retorn dels creuers es produirà amb seguretat, "tant pel que fa als passatgers dels creuers com per a la població de les localitats on estan ubicats els ports que visiten".

Al BOE es precisa que els creuers internacionals hauran de complir amb les condicions recollides en el document "Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals" del Ministeri de Sanitat i que es publicarà al portal web del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut