Barcelona

Els consellers Saura i Castells compareixeran al Parlament per la nevada

Dos consellers del govern compareixeran a petició pròpia al Parlament per donar explicacions de la gestió de la nevada. Seran el titular d'Interior, Joan Saura i el d'Economia, Antoni Castells. L'anunci l'ha fet des d'Esquerra Republicana Joan Ridao, que també ha apuntat que el conseller d'Indústria, Josep Huguet, seria un dels compareixents, tot i que ha puntualitzat que això ho havia de concretar el propi govern. De moment, l'executiu només ha confirmat les comparaixences de Saura i Castells. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, també ha reclamat compareixences dels responsables de Fecsa-Endesa.

Actualitzat
En el terreny més polític, des d'Esquerra Republicana, Joan Ridao ha retret a CiU que critiqui més el govern que les elèctriques, i n'ha donat el segon motiu: "Els governs de CiU i de Jordi Pujol van preferir col·locar algun membre del seu partit en els consells d'administració de Fecsa-Endesa. No hem sentit gaire Convergència i Unió aquestes hores, la qual cosa és un símptoma ben evident de complicitat i complaença cap aquestes companyies elèctriques", ha afirmat Ridao.

El president de CiU, Artur Mas, ha insistit que el govern no està enlloc, i han aplaudit el manifest dels alcaldes afectats, que reclamen més atenció: "Aquests darrers dies han estat absolutament al peu del canó, donant la cara, i han donat una lliçó de lideratge, perquè han tingut un govern que en línies generals ha estat molt lluny de la problemàtica".

El número 2 del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que estan d'acord amb l'esperit de les crítiques, però amb alguns matisos. Iceta ha dit que el fet que estiguin d'acord amb "l'esperit no vol dir la lateralitat. És un manifest que firmen alcaldes i no partits, i no l'executiva de cap partit". Amb tot, Miquel Iceta ha reconegut que "és veritat que ens els primers moments, i especialment en els llocs més afectats, hi va haver aquest sentiment de manca d'informació i de recursos que en part podria haver estat millor".

Des d'Iniciativa, la diputada Laia Ortiz ha anunciat mesures concretes perquè les indemnitzacions acabin sortint a les factures de la llum. Ortiz ha denunciat el que ha definit com "una situació d'incertesa en què es troben molts ciutans i ciutadanes, que no saben si potser no hi haurà indemnització, perquè es poden escudar i evadir la responsabilitat. Aquí entenem que cal concretar-ho amb un sistema més clar i automàtic per poder donar resposta en aquestes situacions".

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, creu que la mala gestió de la nevada és l'estocada final del govern. "Les conseqüències de la mala gestió d'aquesta nevada han suposat l'apagada definitva del govern tripartit, han suposat que milers de ciutadans i ciutadanes vegin quin govern tripartit tenim", ha dit la líder dels populars catalans.

Camacho considera que els governs català i espanyol haurien de pressionar la companyia italiana Enhel, el principal propietari d'Endesa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut