Els Comuns i el govern, encallats en la negociació dels pressupostos

En Comú Podem ha proposat al govern que aturi temporalment el projecte del Hark Rock a través d'una resolució aprovada durant el ple sobre la sequera

Redacció/agènciesActualitzat

Nova reunió sense avanços aquest dimecres a la tarda entre el govern i En Comú Podem per intentar desencallar els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2024, que els republicans ja han pactat amb el PSC, però no poden tirar endavant sense l'ajuda d'un altre grup.

Les dues parts s'han instat a tornar-se a trobar aquesta setmana i En Comú Podem insisteix que estan disposats a negociar fins a l'últim moment.

La trobada, que ha durat més d'una hora, ha servit per constatar que la continuïtat del Hard Rock o no és el principal escull polític per tirar endavant uns comptes que, paradoxalment, no preveuen cap partida econòmica per a aquest projecte.

Pel PSC és una aposta estratègica, mentre que pels Comuns és imprescindible aturar-lo.
 

Com proposen els Comuns aturar el projecte

En aquest sentit, En Comú Podem ha aprofitat la reunió per proposar al govern l'aplicació d'una proposta de resolució aprovada al ple monogràfic sobre la sequera com a via per aturar el projecte, encara que sigui temporalment.

Concretament, el text demanava "aturar qualsevol modificació de planejament urbanístic en el sector turístic que suposi mobilitzar més recursos hídrics per sobre de 100 litres per persona i dia fins que el consum d'aigua del sector primari i industrial no estigui garantit".

El Hard Rock quedaria dins d'aquests supòsits, però, segons els comuns, el govern no ha donat resposta a la petició.

Més enllà d'aquest punt que encalla les negociacions, el grup de Jéssica Albiach també assegura que en la reunió tampoc hi ha hagut avanços en les carpetes socials.

Totes dues bandes s'han intercanviat documents, però, segons fonts dels comuns, de moment l'executiu no ha acceptat cap de les seves demandes principals, com recuperar la sisena hora a l'educació pública, més beques menjador o 1.000 milions d'euros per a habitatge.

La trobada d'aquest dimecres a la tarda s'ha celebrat al Parlament, aprofitant el ple, i hi han assistit la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca; el secretari general d'Economia, Josep Maria Aguirre; i el director general de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol, per un cantó, i per l'altre els diputats dels Comuns Joan Carles Gallego, Susanna Segovia i Núria Lozano i el coordinador del grup parlamentari, Ximo Balaguer.

ARXIVAT A:
ERCEn comúPressupostos de la Generalitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut