Baix Camp

Els alcaldes del Baix Camp i el Priorat demanen una reunió amb el ministre de l'Interior per aturar els robatoris

Els alcaldes del Baix Camp i el Priorat consideren que la situació d'inseguretat ha arribat al límit després dels últims assalts amb violència a domicilis i han instat a fer una reunió urgent amb el ministre i la consellera de l'Interior per demanar més efectius policials per a una zona en què el nombre d'agents, segons els alcaldes, brilla per la seva absència. L'onada de robatoris que pateixen diversos pobles de Catalunya, l'últim ahir a les Borges del Camp, centrarà la reunió que habitualment tenen policia, Mossos i Guàrdia Civil. En la que tindran aquest dimarts que ve a Sabadell uniran estratègies per fer front a aquesta situació.

Actualitzat

Després de la concentració en solidaritat amb la família agredida a les Borges del Camp, diversos alcaldes de la comarca i també del Priorat que havien assistit a la manifestació es van reunir per intentar trobar una solució a la inseguretat que viu la zona. Els representants municipals van acordar enviar una nota al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per demanar-li una entrevista urgent.

La petició dels alcaldes se suma al manifest aprovat per l'Ajuntament de les Borges del Camp en un ple extraordinari. El document reclama més efectius policials, més contundència dels agents i un enduriment de la justícia.

El Baix Camp té un buit en matèria policial; els Mossos d'Esquadra encara no s'hi han desplegat i només queda una caserna de la Guàrdia Civil amb 12 agents que donen servei a 28 municipis, la majoria dels quals no tenen policia local. Precisament avui a Riudecols, per reforçar els efectius a la comarca del Baix Camp, dos agents de la Guàrdia Civil de Falset, de la comarca del costat, feien controls on demananen la documentació a uns ciutadans amb accent de l'Europa de l'Est.

També han aconseguit el compromís de la delegació del govern central perquè els caps policials es reuneixin amb els alcaldes de manera periòdica per analitzar la delinqüència. Dimarts que ve els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil faran una cimera a Sabadell per intercanviar informació sobre les diferents bandes que roben amb violència a l'interior de les cases i unir estratègies. Aquesta trobada s'emmarca en les reunions periòdiques que celebren habitualment.

Segons publica el diari "El Periódico" en la seva edició de diumenge, els investigadors estan convençuts d'haver donat l'alto als autors de l'assalt a les Borges del Camp, que viatjaven en un Wolkswagen Polo. Segons el rotatiu, després d'una persecució amb cotxe, els ocupants del vehicle van aconseguir fugir a peu. A l'interior del vehicle, afegeix, hi van trobar llanternes i estris per forçar entrades d'habitatges.

L'últim assalt

L'últim robatori a les comarques de Tarragona va passar la matinada de dissabte. Un grup d'encaputxats van assaltar un xalet a les Borges del Camp. Els lladres van entrar per la finestra de la cuina. No van tenir problemes perquè l'alarma estava desconnectada. Un cop a dins, van lligar durant una hora i mitja els propietaris, un matrimoni de 55 i 56 anys. L'assalt va ser molt violent, perquè els lladres, que buscaven una caixa forta, van encanonar l'home amb una pistola, el van apallissar i li van fer talls a la cara i en una orella.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut