Els accessoris per afegir aplicacions als mòbils proliferen al MWC

Poden servir per evitar riscos laborals o per monitoritzar l'estat de salut de la gent gran, entre moltes altres aplicacions

RedaccióActualitzat

És una tendència tecnològica, i el Congrés Mundial de Mòbils és el primer lloc on es presenten moltes de les novetats. Són aparells senzills que recullen informació i, connectats sense fils als mòbils, la passen a les aplicacions que la processen. Formen part de l'anomenat "internet de les coses", és a dir, la interconnexió i el control via internet de dispositius que fins ara han funcionat per separat.

Poden servir per a moltes coses. Una aplicació és la que permet als conductors evitar adormir-se al volant. Consisteix en una mena de collaret que es connecta a l'orella amb una pinça i que controla el ritme cardíac del conductor. Quan baixen massa les pulsacions, el mòbil ho rep i sona o vibra per alertar que s'està relaxant massa i està a punt d'adormir-se.

Altres dispositius de prevenció de riscos permeten, per exemple, amb un braçalet, saber si un treballador és en una zona amb temperatures massa altes, o està tenint alguna disfunció física. Un altre, integrat en l'armilla, dóna la localització en tres dimensions de manera que es pot controlar de forma remota la seva posició, i activar una alarma si fos necessari.

Aparells similars permeten monitoritzar a distància l'estat de salut de persones grans amb risc de malaltia greu. Un exemple és una mena de rellotge que rep informació de diversos dispositius i la transmet via internet a una base de dades sobre l'usuari, i pot avisar un cuidador o un familiar si hi ha una pujada de tensió, de ritme cardíac o de sucre a la sang.

A banda de tots aquests dispositius, al Congrés de Mòbils també destaca una aplicació que s'està fent servir per validar, des de qualsevol telèfon mòbil, els documents d'identitat dels assistents al congrés.

L'ha creada l'empresa Icar Vision Systems, nascuda a la Universitat Autònoma de Barcelona, i permet, amb un programari de reconeixement facial, identificar i comparar la fotografia amb el rostre de la persona, i també localitzar i validar les mesures de seguretat que tenen aquest tipus de documents.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut