Imatge d'arxiu d'Elon Musk mirant-se el mòbil (Reuters/Joe Skipper)

Musk fa una enquesta a Twitter per preguntar si torna el compte a Trump

"La paraula del poble és la paraula de Déu", ha dit, donant a entendre que el resultat serà vinculant

Josep Maria Camps Collet

La revolució des de dalt que està fent a Twitter el multimilionari Elon Musk ha fet un pas més aquest divendres, amb una enquesta per preguntar als usuaris si li ha de tornar el compte a Donald Trump.

Evidentment, ha fet l'enquesta a Twitter mateix, ha donat als usuaris 24 hores per votar, quan en faltaven 7 ja havien votat 12 milions d'usuaris, i guanyava el "sí" per un estret marge.


"La paraula del poble és la paraula de Déu"

Com que Musk ha afirmat després, en un tuit de resposta, que "la paraula del poble és la paraula de Déu", s'ha interpretat que el resultat que surti serà vinculant:

 

Va dir que de moment no restabliria cap compte

Caldrà veure què fa quan acabi l'enquesta, però fa dues setmanes va dir que no es restabliria cap compte que hagués estat bloquejat per violar les normes fins que no hi hagi un procediment clar per fer-ho.

Llavors també va dir que això inclouria un organisme plural que participaria en la presa de decisions:

"El consell de moderació de continguts de Twitter integrarà representants amb punts de vista molt divergents, que segur que inclouran la comunitat de drets civils i grups que combaten la violència alimentada per l'odi."

A més, aquest divendres ha suggerit que es permetran els continguts ofensius i d'odi, però que seran penalitzats i tindran molt poca difusió.

Donald Trump, que va fer de Twitter una eina fonamental del seu estil de fer política i influir en l'espai públic, en va ser expulsat el gener del 2021 després de l'assalt al Capitoli per part dels seus partidaris.

Llavors, els responsables de Twitter van suspendre-li el compte, que tenia uns 90 milions de seguidors, per haver difós mentides de manera continuada i per haver donat suport als insurrectes i, per tant, haver incitat a la violència.

Tres comptes "indultats"

Aquest mateix divendres Musk ha establert un precedent "indultant" tres comptes amb molts seguidors que estaven suspesos: el de Jordan Peterson, el de The Babylon Bee i el de Kathy Griffin.

Els dos primers els van suspendre per publicar continguts que van ofendre la comunitat trans, i la tercera per haver-se fet passar per Musk a Twitter mateix.

Jordan Peterson, psicòleg canadenc i autor d'èxit, té més de 3 milions de seguidors i ha agraït a Musk l'"indult" recordant el personatge de Jack Nicholson a "El resplandor":

Per la seva banda, The Babylon Bee, un portal satíric conservador amb gairebé 2 milions de seguidors, ha tornat a Twitter repetint el que va dir Elon Musk quan va prendre possessió de Twitter, "let that sink in", que vol dir "que això s'enfonsi", però també "ho heu d'assimilar":

 

Twitter caurà?
Elon Musk vist a través del perfil del logotip de Twitter (Reuters/Dado Ruvic)

 

 

ARXIVAT A:
TwitterTrump
Anar al contingut