Elon Musk es fa enrere i renuncia a comprar Twitter

El magnat al·lega incompliments en el contracte amb la companyia, que ha caigut un 6% a borsa

Actualitzat

El conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha dit aquest divendres que rescindia el seu acord de 44.000 milions de dòlars per comprar Twitter Inc, al·legant un incompliment material de diverses disposicions de l'acord.

L'anunci posa fi a un estira-i-arronsa entre la persona més rica del món i l'empresa, que va començar a l'abril amb un acord entre totes dues parts. Musk va oferir 54,20 dòlars per acció, una oferta que la companyia va acceptar. 

Musk, però, va suspendre la compra a l'espera que l'empresa de xarxes socials demostrés que els comptes falsos, l'spam i els bots representaven menys de 5% dels seus usuaris totals.

En la presentació de resultats del primer trimestre, a finals d'abril, Twitter va reconèixer un error pel qual, entre el primer trimestre del 2019 i el quart del 2021, havia sobreestimat el càlcul d'usuaris diaris actius monetitzables en prop de dos milions de comptes.

 

"Declaracions falses i enganyoses"

En un document enviat pels advocats de Musk al departament legal de Twitter i publicat per la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units, el multimilionari al·lega que l'empresa tecnològica va fer declaracions "falses i enganyoses" en firmar l'acord i que no li ha facilitat la informació que necessita.

Ara caldrà veure com es resol el trencament de contracte, ja que els termes de l'acord exigeixen que Musk pagui una tarifa de ruptura de 1.000 milions de dòlars si no completa la transacció. Això fa preveure una batalla legal llarga.

D'altra banda, la notícia té un efecte econòmic: moments després que es fes l'anunci, les accions de la companyia han caigut un 6% a borsa.


Twitter anuncia accions legals

El president de Twitter, Bret Taylor, ha anunciat que el Consell Directiu de la companyia "emprendrà accions legals per portar a terme l'acord de compra"  firmat amb Elon Musk l'abril passat.

Taylor ho ha dit només minuts després que el magnat hagi cancel·lat l'operació. En un tuit, Taylor insisteix que el Consell Directiu de la tecnològica "està determinat a tancar l'acord en el preu i condicions fixades amb el senyor Musk" i confia que el litigi es resoldrà a favor de la companyia al Tribunal de Delaware, on es tracten les grans batalles comercials als Estats Units.

 

 
ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut