Primer pla d'unes mans recollint un feix de sobres de vots electorals
Imatge d'arxiu de sobres de vot per correu (Reuters/Jon Nazca)

Eleccions europees 2024: com votar per correu i fins quan tens temps

T'expliquem els passos a seguir per sol·licitar i emetre el vot per correu per a les eleccions del 9J

RedaccióActualitzat

El 9 de juny hi ha eleccions al Parlament Europeu. Enguany els ciutadans de la Unió Europea elegiran 720 diputats i diputades, 61 dels quals s'elegeixen a Espanya.

Les votacions es fan el diumenge 9 de juny, entre les 9 del matí i les 8 del vespre. Les persones que aquell dia no puguin anar a votar presencialment, han pogut sol·licitar el vot per correu fins al 30 de maig.


Com se sol·licita el vot per correu?

Es pot demanar de manera presencial, en qualsevol oficina de Correus, o telemàtica, a través de la web de Correus o a través d'aquesta web de l'INE. Si s'opta per aquesta via, és necessari tenir un certificat de DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

Un cop l'Oficina del Cens Electoral accepta la sol·licitud, entre el 20 de maig i el 2 de juny, es rep a domicili tota la documentació electoral. És a dir, les paperetes de tots els partits, el sobre de votació i el sobre destinat a la mesa electoral.


Fins quan es pot votar per correu?

El termini per enviar el vot acaba el 7 de juny --s'ha ampliat un dia el termini--. Es pot consultar en quin estat es troba la sol·licitud en aquest formulari de l'INE.

És important tenir en compte que, un cop presentada la sol·licitud a l'oficina de Correus, no es pot votar presencialment el 9 de juny.

Un cas a banda són aquelles persones que viuen a l'estranger, sigui temporalment (vot ERTA) o de manera permanent (vot CERA), que tenen temps per votar fins al 5 de juny.

 

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuEleccions europees 2024
Anar al contingut