El vídeo de l'arribada a la cara oculta de la Lluna

La nau xinesa va allunar de forma autònoma perquè no es podia comunicar en temps real amb la Terra

Xavier DuranActualitzat

L'agència espacial xinesa (CNSA) ha fet públic un vídeo que mostra l'arribada de la nau Chang'e 4 a la cara oculta de la Lluna el 3 de gener passat.

El vídeo mostra l'acostament i l'allunatge de la nau al cràter Von Kármán, que té uns 180 quilòmetres de diàmetre. Es troba dintre d'un altre cràter que té uns 2.500 quilòmetres de diàmetre i 13 quilòmetres de profunditat anomenat Pol Sud-Aitken.

 


CNSA/CLEP

La nau xinesa va allunar de forma autònoma, perquè no podia establir contacte en temps real amb el centre de control perquè es dirigís la maniobra des de la Terra.

La CNSA també ha fet pública una imatge de 360 graus captada aquest diumenge per la càmera panoràmica del vehicle lunar Yutu. A la imatge es veu el terreny molt accidentat per on haurà de circular el Yutu, nom que en xinès significa 'conill de jade'. La imatge ha estat difosa per l'Acadèmia de Ciències de la Xina, la CNSA, el Centre de Ciències i Aplicacions per a l'Exploració de la Lluna i de l'Espai Profund i el geòleg i astrònom amateur Justin Cowart.

 


CAS/CNSA/The Science and Application Center for Moon and Deepspace Exploration/Justin Cowart

 

ARXIVAT A:
CiènciaTecnologia
Anar al contingut