L'Eix Transversal, aquest dissabte al migdia (3Cat)

En marxa el desviament del trànsit del viaducte de l'Eix Transversal en mal estat

El trànsit a la C-25 es concentra al viaducte construït ara fa 10 anys, i la Generalitat no concreta fins quan podria allargar-se la mesura

RedaccióActualitzat

La Generalitat prohibeix aquest mateix dissabte el pas de vehicles pel viaducte de la C-25 a Osona on s'ha detectat una patologia estructural. Això obliga a desviar tot el trànsit cap a la calçada en sentit Girona, que és un pont molt més nou, construït ara fa 10 anys durant el desdoblament de la via.

D'aquesta manera, per aquest tram de l'Eix Transversal entre Sant Sadurní d'Osormort i Espinelves podran tornar-hi a circular gairebé tota mena de vehicles, ja que des d'aquest dimecres els camions no podien travessar el pont i havien de desviar-se per vies rutes alternatives molt més llargues, però hauran de fer-ho per un únic carril en cada direcció.

Només quedaran afectats els transports especials amb una amplada superior als 4 metres en tots dos sentits de circulació, que només podran passar-hi acompanyats per part dels agents de trànsit de Mossos d'Esquadra.

Des d'aquest dimecres s'ha limitat el pas dels vehicles de gran tonatge pel viaducte afectat (ACN/Lourdes Casademont)

Els detalls i la programació de l'operatiu s'han concretat en el decurs d'una reunió dijous entre responsables dels departaments d'Interior i Territori.

El desviament hauria de ser temporal, però tot apunta que anirà per llarg.

En aquest sentit, la Generalitat segueix treballant per a determinar l'abast de la incidència en el viaducte, construït els anys 90, així com per a determinar els treballs necessaris per a la seva reparació.

Aquestes tasques requereixen el tancament a la circulació del viaducte que conforma la calçada sentit Lleida i la seva durada es concretarà quan estiguin definides les obres s'hi duran a terme.    

El viaducte té una altura màxima de 30 metres i una longitud de mig quilòmetre, i és un dels 50 que formen part d'aquesta via ràpida. 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut