Una terrassa a Barcelona aquest dilluns (Efe/Quique García)
Una terrassa a Barcelona aquest dilluns (Efe/Quique García)

El turisme estranger no haurà de passar quarantena a partir de l'1 juliol

Espanya obliga els turistes a passar dues setmanes de quarantena des del 15 de maig, una mesura molt criticada pel govern francès

Laura GalánActualitzat

A partir de l'1 de juliol el estrangers que visitin Espanya ja no hauran de passar la quarantena de dues setmanes imposada pel govern espanyol a mitjans de maig per evitar rebrots de coronavirus.

La desescalada total és preveu per a finals de juny i serà aleshores quan ja no caldrà que les persones que vinguin de fora passin la quarantena.

Ho ha anunciat la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, després d'una reunió interministerial en què es tractava el tema de la reactivació del turisme internacional.

 

 

L'aclariment s'ha fet després d'unes declaracions de la ministra francesa de Transició Energètica en què recomanava als seus compatriotes no anar de vacances a Espanya.

En un entrevista a La Sexta, recollides per Europa Press, la ministra d'Exteriors, González Laya, ha defensat, però, que la decisió de posar final a la quarantena "no és el resultat de pressions de ningú, sinó de l'esforç de tots".

"A mesura que anem guanyant espais de llibertat, aquestes mesures a la frontera poden canviar."

El govern espanyol va imposar la quarantena el 15 de maig i durant tot l'estat d'alarma sense anunciar una possible data d'acabament.

Aquesta decisió va generar malestar en el sector turístic i en altres països. França, que no imposa quarantena als ciutadans de la zona Schengen sí que l'ha imposat als espanyols "com a mesura de reciprocitat".

La ministra de Transició Ecològica i Inclusió del govern francès, Élisabeth Borne, va dir aquest diumenge que "no convidava els francesos a viatjar a Espanya "per les seves mesures contradictòries."

La ministra González Laya ha assegurat que la posició de França no ha influït en la decisió d'aixecar la quarantena a partir del juliol.

Dissabte el president Pedro Sánchez va parlar de reactivació del turisme i aixecament de la quarantena per a persones que vinguin de fora d'Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus
Anar al contingut