Personal de segureta a l'Aeroport Charles De Gaulle de París (Efe/Ian Langsdon)
Personal de segureta a l'Aeroport Charles De Gaulle de París (Efe/Ian Langsdon)

França demanarà quarantena als espanyols, com farà Espanya amb els estrangers

Fonts de l'Elisi diuen que no pot ser més fàcil anar d'Espanya a França que al revés

Actualitzat

La quarantena de 14 dies que el govern espanyol va anunciar dimarts per a totes les persones que arribin al país ha tingut rèplica a l'altre cantó del Pirineu.

França ha dit que també ells imposaran un període de confinament obligat per als que entrin des d'Espanya, per "raons d'eficàcia", han dit des de l'Elisi.

Fonts citades pel diari "Le Figaro", asseguren que la seva intenció era evitar aquesta mena de mesures, però que finalment han decidit imposar-les en resposta a la decisió de Madrid.

"No podem imaginar que el pas d'un país a un altre sigui més fàcil que a la inversa."

La mesura, però, no inclou els treballadors transfronterers, els transportistes ni les tripulacions aèries.

França diu que aplicarà aquesta disposició el mateix temps que estigui en vigor a Espanya, en principi des de demà, 15 de maig, fins que acabi l'estat d'alarma.

Segons el govern espanyol, les persones que vinguin a Espanya hauran d'estar-se als seus domicilis o allotjaments.

També hauran de limitar els seus desplaçaments a comprar aliments, productes farmacèutics i primera necessitat o anar a centres sanitaris. En tots aquests llocs serà obligatori l'ús de mascareta.

L'ordre del Ministeri de Sanitat estableix que hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció de transmissió de la malaltia provocada pel coronavirus, sobretot pel que fa el contacte amb gent del voltant.

Segons argumenta el govern espanyol en aquesta ordre, la mesura s'ha pres per la favorable evolució de la situació epidemiològica a Espanya i per l'inici de la desescalada, que fan necessari reforçar les mesures de control.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaSalutFrança
Anar al contingut