Cartell de serveis mínims penjat al CAP Santa Clara de Girona a l'aturada del 3 d'octubre
Cartell de serveis mínims penjat al CAP Santa Clara de Girona en l'aturada del 3 d'octubre
Barcelona

Vaga general: el TSJC rebutja la petició de Foment de suspendre-la

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades per la patronal catalana, que considera il·legal l'aturada perquè és per motius polítics i no laborals

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres hi haurà vaga general convocada per la Intersindical-CSC a Catalunya, i també per les entitats sobiranistes, en defensa dels drets i les llibertats socials i laborals. Aquest vespre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la suspensió que demanava Foment del Treball.

 

 

El TSJC havia rebutjat aquest matí el recurs de Foment per la "falta de jurisdicció" i de competències per fer-ho. Els quatre magistrats de la sala havien considerat que és "una qüestió pròpia de l'ordre jurisdiccional social". Tot seguit, la patronal catalana ha presentat un segon recurs, aquesta vegada a la Sala Social del mateix TSJC, que també l'ha desestimat. Foment havia presentat el recurs perquè va considerar que les motivacions de la convocatòria no eren laborals sinó polítiques.

La vaga la va convocar aquest divendres el sindicat minoritari Intersindical-CSC, i els motius oficials van ser la precarietat laboral, la destrucció de llocs de treball i també el reial decret aprovat pel govern espanyol per facilitar el canvi de seu social de les empreses.

La Intersindical-CSC ha fet aquest vespre una crida a la participació a través del seu compte de Twitter.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut