El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, aquest dimarts a Barcelona
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, aquest dimarts a Barcelona

CCOO i UGT es desmarquen de la vaga general convocada per demà

L'ha convocada la Intersindical-CSC, i els sindicats majoritaris no l'accepten perquè el motiu no és un conflicte laboral, sinó polític

RedaccióActualitzat

Els sindicats majoritaris a Catalunya, Comissions Obreres i UGT, s'han desmarcat en un comunicat conjunt de la vaga general convocada per aquest dimecres per la Intersindical-CSC, ja que consideren que no és un conflicte laboral, sinó polític, tot i que el motiu oficial és la precarietat laboral i la destrucció de llocs de treball. UGT ha dit que respectarà qualsevol decisió a títol personal dels seus afiliats, però que no vol portar un conflicte polític a l'àmbit de l'empresa.

CCOO ha celebrat aquest dimarts una assemblea per analitzar la situació política, social i laboral a Catalunya. En aquesta assemblea, el secretari general, Javier Pacheco, ha dit que són ells els que convoquen vagues i que "no és el moment de convocar-ne una".

 



En tot cas, les dues principals forces sindicals majoritàries han anunciat un calendari de mobilitzacions i concentracions fins al 29 de novembre, començant per la manifestació de dissabte que ve, convocada per Òmnium Cultural i l'ANC.

 

 

Sí que s'ha afegit a la vaga el principal sindicat de l'ensenyament, USTEC-STEs. Ho van decidir aquest dissabte al·legant com a motivació la precarietat laboral però també "la regressió de drets socials". La CGT, un dels sindicats que va convocar la vaga general del 3 d'octubre, aquest divendres va considerar que no tenia prou temps per afegir-se a aquesta vaga, però ha donat suport a les seves seccions sindicals que s'hi afegeixin:

 

 

Per la seva banda, la patronal Foment del Treball ha demanat al TSJC que declari il·legal aquesta vaga perquè la considera només política. Si el TSJC es pronunciés aquest dimarts declarant-la il·legal no hi hauria cobertura legal per fer-la, però també pot prendre la decisió quan ja s'hagi fet. El sindicat convocant, la Intersindical-CSC, ha negat que aquesta vaga sigui il·legal:

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés català
Anar al contingut