Gent en una terrassa a Sant Feliu de Guíxols, el 7 de juliol
Bars i restaurants podran obrir fins a les 00.30 de la matinada (ACN/Gemma Tubert)
Barcelona

El TSJC avala tornar a limitar les reunions socials a Catalunya: 10 persones com a màxim

El tribunal argumenta que la mesura és "imprescindible, adequada i proporcionada" a la situació de la pandèmia

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala tornar a posar límit a les reunions i trobades socials. A partir d'ara, hauran de ser de com a màxim deu persones, després que aquest tribunal hagi autoritzat el govern a reinstaurar aquesta mesura per frenar l'explosió de contagis de Covid a Catalunya.

El límit en les trobades socials --mesura que necessitava l'aval del TSJC perquè afecta drets fonamentals-- s'aplica tant als espais públics com en espais privats, llevat que es tracti de grups convivents.

Forma part d'un paquet més gran de restriccions que el govern va anunciar dilluns i que tenen a veure amb les activitats d'oci, restauració, comerç i cultura. La principal novetat és el nou horari límit que tindran els bars i locals de restauració, la cultura i l'oci nocturn a l'aire lliure: dos quarts d'una de la matinada.

L'executiu també va demanar als ajuntaments que, a les nits, tanquin l'accés als espais on es pot reunir molta gent, com ara les platges o parcs, mesura que també avala l'alt tribunal.  

Mentrestant, el govern treballa en el restabliment del toc de queda nocturn, una restricció que s'anunciarà de manera imminent i que també requeriria passar pel TSJC, perquè limita la mobilitat de les persones.

La justícia ho veu proporcionat

En una interlocutòria, el TSJC argumenta que limitar les reunions socials és una resposta "imprescindible, adequada i proporcionada davant una situació de risc per a drets fonamentals que en aquests moments han de primar, com són els relatius a la vida i a la salut."

Els jutges consideren que les mesures proposades per la Generalitat són "indispensables per fer front, amb garanties d'èxit" a una nova onada d'infeccions "que sembla anar adquirint proporcions preocupants". I destaca que s'ha acreditat que les reunions familiars i socials són "un dels principals focus de la pandèmia".

Aquestes restriccions seran imminents i vigents fins al 23 de juliol, segons consta en la interlocutòria.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19TSJC
Anar al contingut