El toc de queda s'aplica d'1 a 6 de la matinada (Europa Press/Kike Rincón)

El TSJC avala 14 dies més les restriccions i 6 municipis nous tindran toc de queda

El tribunal també dona el vistiplau a mantenir la limitació de trobades socials a 10 persones

Actualitzat

El TSJC ha validat que les restriccions actuals es prorroguin 14 dies més a partir de la nit de dijous a divendres, tal com va sol·licitar el govern. D'aquesta manera, s'allarga el toc de queda i la limitació de trobades de 10 persones, dues decisions que afecten drets fonamentals i que necessiten el vistiplau de la justícia. També continuaran les restriccions en els aforaments de cultura, comerç, esport i restauració.

Fins al 21 de gener, hi haurà 132 municipis -6 més que fins ara- on no es podrà sortir de casa d'una a 6 de la matinada

S'aplica als municipis de més de 10.000 habitants i amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies.

Els municipis que s'hi incorporen són Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí.

En aquesta taula es poden consultar les poblacions afectades per la mesura:

El tribunal també ha avalat limitar al 70% l'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, i mantenir l'ús de passaport covid en establiments com gimnasos i restaurants.

 

Com queden els aforaments

A més a més de les mesures que requereixen autorització judicial, el govern també va decidir aquest dilluns mantenir la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants en un 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que a les instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d'oci nocturn continuaran tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s'aplica a les sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El govern català també manté el teletreball com a prioritari en l'administració de la Generalitat i el recomana en l'àmbit laboral privat.          

En aquesta ocasió, la Fiscalia no s'havia oposat a la pròrroga de les mesures, tot i que sí que ho va fer el primer cop que el govern les va sol·licitar, just abans de Nadal.

Al seu informe, el ministeri fiscal considerava l'actual proposta del govern una "pròrroga temporal" i veu justificades "la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat del seu manteniment i perllongament".

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de quedaCovid-19Certificat Covid
Anar al contingut