El TSJC arxiva la causa contra Miquel Buch per desobediència i prevaricació
Neus Lloveras i Miquel Buch, el 6 de novembre de 2018, abans de declarar al TSJC (EFE)

El TSJC arxiva la causa contra Miquel Buch per desobediència i prevaricació

El jutge admet que Buch, quan era alcalde de Premià de Mar, va firmar el decret de suport a l'1-O cinc dies abans que el TC li notifiqués l'ordre d'impedir la votació

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la causa contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, per desobediència i prevaricació. Se l'investigava per la seva actuació quan era alcalde de Premià de Mar, per l'obertura de tres locals municipals per a la votació de l'1-O. En la resolució, el tribunal admet que Buch va firmar el decret de suport al referèndum 5 dies abans que el Tribunal Constitucional li notifiqués l'ordre d'impedir la votació.

En una breu interlocutòria, de només 3 pàgines, el magistrat encarregat de la instrucció decideix arxivar la querella de la Fiscalia, perquè entén que Buch no va emetre cap disposició ni va donar cap ordre per habilitar locals municipals per fer les votacions un cop va rebre la notificació del Tribunal Constitucional que suspenia el referèndum. Per tot això, el jutge arxiva el cas, tot i que encara es pot recórrer en contra d'aquesta decisió.

El conseller d'Interior va comparèixer la setmana passada davant el TSJC i va declarar que el seu suport al referèndum va ser merament polític. A la sortida, va dir que esperava que s'arxivés el seu cas, tal com ha passat amb la majoria d'alcaldes imputats a Catalunya per fets semblants.

ARXIVAT A:
Miquel BuchTSJCProcés català
Anar al contingut