Una nena ha hagut de ser atesa de ferides al cap a Maniche

El terratrèmol d'Haití afecta més de mig milió d'infants, segons l'Unicef

El nombre de persones mortes ja supera les 2.000 i n'hi ha més de 12.000 de ferides

El panorama que dibuixa l'Unicef a Haití després del potent terratrèmol de dissabte no és gens encoratjador. Calcula que hi ha al voltant d'1.200.000 persones afectades, de les quals 540.000 són nens i nenes.

Segons les últimes dades, el nombre de morts ja és de 2.189 i els ferits pugen a més de 12.200.

A banda del moviment de terra que va destruir les construccions, sobretot als departaments de South, Nippes i Grand'Anse, al sud del país, les pluges torrencials de la tempesta tropical Grace no estan fent més que empitjorar la situació: l'accés a l'aigua potable i a un sostre és cada cop més difícil.

En aquesta situació, les inundacions i les esllavissades fan preveure un agreujament de la situació de les famílies més vulnerables i que, alhora, es compliqui la resposta humanitària.

Una nena és atesa de ferides a les cames en un hospital (Europa Press / Carol Guzy)

Més de 84.000 cases han quedat malmeses o destruïdes, igual que els hospitals, les escoles i els ponts.

"Nombroses famílies haitianes que ho han perdut tot a causa del terratrèmol viuen ara, literalment, amb els peus a l'aigua a causa de les inundacions", ha explicat gràficament el representant de l'Unicef a Haití, Bruno Maes. "En aquests moments, al voltant de mig milió de nens i nenes haitians tenen accés limitat o nul a l'aigua potable, refugi, atenció mèdica i nutrició", ha afegit.

Mira en aquest vídeo els efectes del terratrèmol i les inundacions a Haití:

Segons l'organització de les Nacions Unides que treballa per millorar la vida dels infants a tot el món, la violència criminal i la inseguretat compliquen la resposta humanitària. La carretera principal de Port au Prince, assegura, està controlada per les bandes.

L'Unicef treballa amb el govern del país per fer avaluacions ràpides de les necessitats dels infants i calcula que caldran més de 12 milions d'euros per respondre a les necessitats més urgents d'almenys 385.000 persones, entre les quals hi ha 167.000 menors de 5 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut