Imatge de la façana del Tribunal Constitucional
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional

El TC deixa en suspens l'Agència de Ciberseguretat catalana

  El Constitucional admet a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei valenciana de pobresa energètica L'alt tribunal analitza l'article que atribueix la competència per declarar la situació de vulnerabilitat a la Generalitat Valenciana

Actualitzat

Hi ha una nova llei catalana suspesa pel Tribunal Constitucional. Aquesta vegada, el ple del TC ha tombat cautelarment l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en admetre a tràmit el recurs que el govern espanyol va presentar al·legant que la Generalitat havia exercit competències estatals.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya pretén substituir el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) i s'encarrega de prevenir, detectar, respondre i investigar incidents o amenaces a les xarxes de comunicació electrònica i als sistemes d'informació públics.

El Parlament català va aprovar aquesta normativa a principis de juliol, amb els vots a favor de Junts pel Sí, PSC i Catalunya Sí que es Pot, amb l'objectiu de prevenir Catalunya de ciberatacs. El govern espanyol va recórrer la norma el 27 d'octubre, el mateix dia que el Parlament va aprovar la declaració d'independència i el Senat va votar l'aplicació de l'article 155.

L'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol implica la suspensió cautelar de la norma, però ara el Tribunal Constitucional s'ha de pronunciar sobre el fons.

Admès a tràmit el recurs contra la llei valenciana de pobresa energètica

El ple del Constitucional també ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra l'article 3 de la llei de la Generalitat Valenciana per pal·liar i reduir la pobresa energètica. El recurs fa referència a l'article que atribueix la competència per declarar la situació de vulnerabilitat a la Generalitat, a proposta dels alcaldes i òrgans competents d'entitats locals, d'acord amb els informes dels serveis socials.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut