Ciberseguretat
Ciberseguretat
Barcelona

Primer pas per a la creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

La cambra ha validat el projecte de llei tot i les esmenes a la totalitat de C's i PPC

RedaccióActualitzat

Primer pas al Parlament per crear una futura Agència de Ciberseguretat a Catalunya. La cambra ha validat el projecte de llei que contempla aquest ens com una estructura d'estat que treballarà per evitar els ciberatacs i per protegir la seguretat de les persones, empreses i institucions públiques.

La consellera de Presidència, Neus Munté, n'ha destacat la importància:

"L'objectiu estratègic de la ciberseguretat és un objectiu de país, nacional. Vetllar per la ciberseguretat a Catalunya és un dels reptes més grans que tenim, i el govern hi està plenament compromès."

La votació ha tirat endavant malgrat les esmenes a la totalitat de Ciutadans i el PPC, que n'han qüestionat la independència, han assegurat que "envaeix competències de l'Estat" i han criticat que no depengui d'Interior.  

Segons el diputat Jean Castel, de Ciutadans, la creació d'aquesta agència respon a la tradicional "teoria conspiranoica de Convergència i Esquerra".

Des del PSC, CSQEP i la CUP s'han mostrat favorables a la tramitació de la llei i la creació de l'agència, però ja han avisat que aprofitaran el tràmit per intentar redefinir part del projecte per adequar-ho als que consideren que haurien de ser els seus objectius més enllà dels definits fins ara.

Anar al contingut