Laura Borràs
Borràs demanava mesures cautelaríssimes en el seu recurs al Suprem

El Suprem rebutja que Laura Borràs mantingui l'escó de forma cautelar

El tribunal denega la mesura cautelaríssima que sol·licitava Borràs en el seu recurs contra l'acord de la Junta Electoral

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat suspendre l'acord de la Junta Electoral de retirar l'escó de diputada a Laura Borràs. La presidenta del Parlament suspesa sol·licitava aquesta mesura cautelaríssima en el recurs que va presentar dimecres contra la decisió de la JEC.

L'alt tribunal assenyala que Borràs no aporta cap argument per justificar la urgència que requereix una suspensió cautelaríssima sense escoltar abans la Junta. Per això, en la mateixa interlocutòria, el Suprem dona a la Junta Electoral i al ministeri fiscal un termini de cinc dies, fins a les 15 hores del pròxim divendres 12 de maig, perquè presentin al·legacions.

Pel que fa al recurs contenciós administratiu que també va presentar el Parlament contra l'acord de la JEC --en què també demana mesures cautelars per deixar-lo sense efecte--, el tribunal dona un termini de 10 dies a la Junta per pronunciar-se.

I ara què?

La JEC va ordenar al Parlament la retirada de l'escó a Borràs entenent que, com en els casos del president Quim Torra i el diputat de la CUP Pau Juvillà, el fet que ja no pugui ser elegida en unes eleccions la fa "incompatible" per ocupar l'escó i, per tant, se li pot retirar encara que la sentència no sigui ferma. És el que anomena "inelegibilitat sobrevinguda".

De fet, s'està seguint el mateix guió que l'últim cas, el de Juvillà. Si no hi ha cap sorpresa o gir de guió, el Suprem rebutjarà també les cautelars i Laura Borràs perdrà l'escó de diputada i, per tant, deixarà de ser la presidenta del Parlament.

La situació que es generarà a la cambra és inèdita, ja que no s'ha hagut de triar mai una nova presidència a mitja legislatura.

 

ARXIVAT A:
Laura BorràsTribunal Suprem Parlament de Catalunya
Anar al contingut