Contenidors de la brossa a Barcelona
Contenidors de la brossa a Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

El Suprem dona la raó a l'Ajuntament de Barcelona i n'avala la taxa d'escombraries

La sentència deixa sense efecte l'anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va anul·lar aquest impost que es cobra a través de la factura de l'aigua

Redacció/Agències

El Tribunal Suprem dona la raó a l'Ajuntament de Barcelona i avala la taxa de recollida d'escombraries, un impost establert des de l'any 2022 i que es paga a través de la factura de l'aigua.

El Suprem ha acceptat el recurs del consistori i ha rebutjat el de l'empresa Aigües de Barcelona. La nova sentència deixa sense efecte l'anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va anul·lar aquest impost l'estiu de 2022.

Pel Suprem, el càlcul per quantificar quin preu es paga per la taxa, sobre la base del consum d'aigua, és un criteri vàlid.

De fet, des del mateix consistori destaquen que la sentència "confirma el criteri municipal segons el qual s'ha de tenir en compte el consum d'aigua i el capital nominal per calcular la tarifa de la taxa" i que, "per tant, la taxa pel servei de recollida de residus municipals aprovada l'any 2020 era vàlida amb caràcter general".
 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut