L'equip del reportatge "I diem prou", del programa "Sense ficció"
L'equip del reportatge "I diem prou", del programa "Sense ficció"

El reportatge de TV3 "I diem prou" i la periodista Txell Feixas, premis Montserrat Roig

"I diem prou", emès al programa "Sense ficció" de TV3, tracta sobre la violència sexual contra les dones

Actualitzat

El reportatge del "Sense ficció" de TV3 "I diem prou", sobre la violència sexual contra les dones, de Laia Mestre, Sara Segarra, Josep Maria Porta i Manoli Vargas, ha guanyat el Primer Premi Montserrat Roig de Periodisme Social d'enguany.

"Tot i explicar una vivència duríssima que havien passat elles, volíem posar el focus en el fet que, gràcies al seu testimoni, podíem assenyalar qui són els culpables", ha dit la periodista Laia Mestre en recollir el guardó:

"Que ens ajudessin a assenyalar els culpables i, alhora, veure que d'això se'n pot sortir".

Pots recuperar el reportatge aquí:

 


El segon ha estat per a un reportatge sobre Blackstone, publicat a La Directa.

La campanya Cafè Solidari de l'Obra Social Sant Joan de Déu, que tractava el tema de la solitud, s'ha endut el Premi de Comunicació Social.

La periodista de TV3 Txell Feixas ha guanyat el Premi Especial del Jurat, en reconeixement a la seva trajectòria professional. En una connexió des de l'Afganistan, ha agraït el premi i ha assegurat que intenta emmirallar-se en Montserrat Roig a l'hora de fer "un periodisme humà, que faci justícia i també amb mirada de gènere":

"Amb tota la humilitat, el que provem de fer és seguir les passes de Montserrat Roig, que el que feia era retornar la veu als qui l'havien perdut, donar un altaveu als silenciats"

La periodista de TV3 Txell Feixas ha agraït el premi des de l'Afganistan
La periodista de TV3 Txell Feixas ha agraït el premi des de l'Afganistan


Uns premis que volen promoure la informació de qualitat

L'objectiu dels Premis Montserrat Roig, impulsats pel Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) i que enguany arriben a la 30a edició, volen promoure i incentivar la informació de qualitat, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació i centrant-se en la realitat de la ciutat de Barcelona.

El jurat està format per 18 persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits de la comunicació i dels drets socials.

En total, els premis lliuren 45.000 euros: 7.000 euros per als primers premis, 3.000 per als segons premis, 10.000 per als dos projectes de promoció de la investigació periodística i 5.000 per al premi especial. 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióTv3Violència masclista
Anar al contingut