Barcelona

El rei encaixa amb Puigdemont, Forcadell i Colau i diu que "treballar junts és el camí per garantir la prosperitat"

Puigdemont, Forcadell i Colau s'han trobat amb el monarca en el sopar del Mobile World Congress

RedaccióActualitzat

El sopar del Mobile World Congress deixa una imatge d'impacte polític. Per primer cop s'han trobat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el rei d'Espanya, Felip VI. També hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Els tres representants de les institucions catalanes han rebut Felip VI a les portes Gran Teatre del Liceu, on el rei presideix el sopar de benvinguda als assistents al Congrés Mundial de Mòbils.

"Treballar junts per garantir la prosperitat"

El rei d'Espanya ha fet un discurs en castellà i anglès, però ha pronunciat algunes frases en català. Felip VI ha destacat la col·laboració de les institucions per poder acollir el Mobile World Congress. El monarca ha assegurat que sumar esforços condueix a bon port

"Aquest és el camí per garantir la prosperitat de tots: treballar junts tenint sempre com a fita el bé comú."

Puigdemont explica Catalunya

En el seu discurs, el president de la Generalitat, ha explicat Catalunya als assistents al sopar. En català, anglès i castellà, Puigdemont ha recordat figures catalanes com Dalí, Miró, Gaudí, Ferran Adrià o el Germans Roca:

"Permetin-me dir que el nostre país, amb una població de 7,5 milions de persones, té la seva pròpia llengua, lleis i institucions."

Puidegont ha apel·lat a conceptes vinculats al Mobile com "internacional, tecnologia, innovació i creativitat" per definir Catalunya i ha demanat: malgrat les dificultats "socials, econòmiques, polítiques o de mobilitat", en referència a la vaga de Metro, "no hem de resignar-nos a les fatalitats ni al determinisme del 'no hi ha res a fer'".

Tecnologia per reduir desigualtats

Ada Colau ha assegurat en el seu discurs que aquesta serà "la millor edició fins ara del Mobile" i ha reconegut que "organitzar un esdeveniment tan important ha estat tot un repte". Ha admès que hi haurà dificultats de mobilitat, però ha assegurat als assistents que "la ciutat farà tot el possible perquè tot funcioni"

L'alcaldessa de Barcelona ha insistit en la necessitat d'una tecnologia de cara humana i esperit social, que serveixi per reduir la desigualtat:

"S'ha d'utilitzar la tecnologia per reduir les desigualtats, lluitar contra el canvi climàtic i augmentar la transparència"

En el seu discurs, el director general de GSMA, Mats Granryd, ha destacat que és impossible imaginar la nostra vida sense mòbils que han transformat el món i els negocis. Ha dit que ara hem de treballar tots junts per un futur millor perquè aquests beneficis arribin a tot el món, connectant amb els desconnectats i més necessitats. I per això s'ha d'aconseguir que l'MWC sigui productiu.

El ministre d'indústria, José Manuel Soria, ha destacat que aquest és l'esdeveniment al voltant del mòbil més important que es fa al món.

Soria ha incidit en el fet que totes les institucions han de seguir juntes per continuar amb aquest projecte que de moment està firmat fins l'any 23. Ha declarat que fa quatre anys, Espanya estava en una situació econòmica molt dura, però que ara la tendència és de consolidació i, ha afegit, que el sector digital n'és la clau.

Encaixada de mans

A l'arribada de Felip VI, el monarca ha encaixat amb Puigdemont, la presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona.

 

 

 

Trobada després de les polèmiques

Aquesta és la catorzena visita del rei a Catalunya des que va ser proclamat, però ha estat el primer cop que ha coincidit amb Puigdemont i Forcadell des que van ocupar els seus càrrecs. Ha estat una imatge insòlita que arriba després de la polèmica per com es va fer el nomenament de Puigdemont, en què el rei va optar per no rebre Carme Forcadell.

El sopar reviu també una altra polèmica: la decisió de retirar el bust del rei Joan Carles del saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut