Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona retira el bust de Joan Carles I de la sala de plens

El consistori vol revisar la simbologia i la iconografia monàrquica de la ciutat i no descarta fer canvis al nomenclàtor

RedaccióActualitzat

El govern de l'alcaldessa Ada Colau ha decidit retirar el bust del rei Joan Carles I que hi havia al Saló de la Reina Regent, on se fan els plens municipals de l'Ajuntament de Barcelona.

L'argument per a la retirada del bust és que resol "una situació anòmala", donada perquè el rei Joan Carles "no és Cap de l'Estat des de juny del 2014" i a més, hi ha un sobredimensionament de la simbologia monàrquica a l'ajuntament.

L'anunci l'ha fet el primer tinent d'alcalde Ricardo Pisarello durant la presentació de l'inici d'un procés de revisió de la simbologia i iconografia monàrquica en el sí de l'Ajuntament i afecta també els bustos dels avis del rei Felip VI, Joan i Maria de la Mercè de Borbó.

L'Ajuntament haurà de consensuar amb tots els partits si posa una imatge del monarca actual. D'altra banda, encarregarà un estudi per determinar si tant a l'edifici de l'ajuntament com al conjunt de la ciutat hi ha un excés de símbols monàrquics, en detriment de la tradició republicana de Catalunya. Es revisaran els noms dels carrers i el nombre d'escultures. Si es confirma un buit de memòria, s'intentarà recuperar la simbologia inicial d'alguns indrets, com l'encreuament de la Diagonal amb el passeig de Gràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut