Sam Bankman-Fried surt de la vista a Manhattan, fa un any
Un jurat va declarar Sam Bankman-Fried culpable fa quatre mesos (Reuters/Amanda Perobelli)

El "rei de les criptos", Sam Bankman-Fried, condemnat a 25 anys de presó per frau

SBF ha estat condemnat per estafar i robar 8.000 milions de dòlars als clients de la plataforma d'intercanvi FTX, que ell va fundar i que el va convertir en milionari

RedaccióActualitzat

El guru de les criptomonedes Sam Bankman-Fried --conegut com a SBF-- ha estat condemnat a 25 anys de presó per estafar i robar 8.000 milions de dòlars als clients de la plataforma d'intercanvi FTX, que ell va fundar i que el va convertir en milionari. 

Un jurat el va declarar culpable al novembre de fins a set delictes de frau i conspiració, en el que els fiscals van descriure com un dels fraus financers més grans de la història dels Estats Units. Havien demanat una pena de presó de 40 a 50 anys.

El jutge que ha dictat la sentència en una vista aquest dijous a Manhattan ha acusat Bankman-Fried de mentir en el judici i diu que no ha mostrat gens de remordiment. "Sabia que el que feia era delicte", ha dit el jutge, advertint que "hi ha el risc que aquest home pugui fer alguna cosa molt dolenta en el futur".

SBF, que ara té 32 anys, va acumular una fortuna de 26.000 milions de dòlars --més de 24.000 milions d'euros-- en pocs anys. FTX es va valorar en 32.000 milions de dòlars abans de fer fallida, el 2022, quan es va destapar el frau.

Dibuix de la vista en què ha BSF ha estat condemnat a 25 anys de presó, amb ell en primer pla, vestit de taronja, i un jutge parlant darrera
La vista s'ha fet aquest dijous

El jurat ha considerat provat que Bankman-Fried va desviar milers de milions de dòlars de FTX a un fons d'inversió també de propietat seva, Alameda Research, per gastar-los en inversions especulatives i immobiliàries i, entre d'altres, fer més de 300 donacions a polítics, com el mateix Joe Biden.

Davant la volatilitat del mercat, els prestadors van començar a reclamar els seus diners el 2022 i Bankman-Fried va utilitzar els fons dels clients de FTX per tornar-los-els. Però l'allau de retirades va portar a la declaració de fallida de FTX i la dimissió de Bankman-Fried com a conseller delegat. Amb la condemna d'ara, s'acaba d'ensorrar.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCriptomonedes
Anar al contingut