Jaume Quintana ha renunciat a l'acta de regidor i als càrrecs al partit i al Consell Comarcal

El regidor de Santa Cristina d'Aro suspès per no anar a la feina dimiteix de tots els càrrecs

Jaume Quintana, que també treballa a l'Ajuntament de Calonge, demana disculpes per carta i renuncia a ser candidat de Junts per Catalunya a les pròximes eleccions municipals

El tinent d'alcalde de JxCat a Santa Cristina d'Aro, Jaume Quintana, suspès de sou i feina per fitxar i marxar de l'Ajuntament de Calonge on treballa, ha renunciat a ser el cap de llista del partit a les pròximes eleccions municipals i ha dimitit de tots els càrrecs.

"Lamento els fets, demano disculpes i n'assumeixo les conseqüències."


Quintana ha demanat perdó en una carta on ha negat que faltés a la feina de manera reiterada i ha al·legat passar per un "moment complicat", un fet que, ha afegit, no és cap "justificació":

"Són un total de 16 hores i 57 minuts de falta injustificada repartides en nou dies de feina, un fet puntual circumscrit a un moment concret i complicat de la meva vida personal."


Jaume Quintana ha renunciat a l'acta de regidor, a les responsabilitats a l'equip de govern i al Consell Comarcal.

Fins ara era tinent d'alcaldia de Santa Cristina d'Aro, on ERC governa amb JxCat des del 2019, i estava al capdavant de les àrees d'Hisenda, Recursos Humans, Participació Ciutadana, Obra Pública i Urbanitzacions.

Té 43 anys i en fa 21 que és funcionari de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i va ser fundador del Club Atlètic del municipi.


Suspès de sou i feina durant 4 mesos

El consistori on treballava, però, li va obrir un expedient a l'estiu en descobrir que, després de fitxar, s'havia absentat en més d'una ocasió de la feina.

Després d'estudiar el cas i confirmar les absències laborals, l'Ajuntament el va suspendre durant quatre mesos de sou i feina.

L'Ajuntament de Calonge l'ha suspès de sou i feina per absentar-se després de fitxar (CCMA)

Un cop feta pública la sanció, Quintana ha decidit dimitir de tots els càrrecs, també dels que té a l'executiva del partit, i ha renunciat a ser alcaldable per a les eleccions municipals del 2023, on JxCat ja l'havia confirmat com a cap de llista.

"Penso que les persones que ocupem un càrrec públic hem de ser coherents i exemplars, i és per això que entomo la situació abandonant les responsabilitats polítiques que ocupo en l'actualitat", ha argumentat Quintana, que ha acabat la carta demanant temps i tranquil·litat i desitjant sort als seus companys a l'hora de treballar per fer "un poble millor".

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut